Dictionar medicamente

Percutalgine, gel

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 sau 4 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul local in tendinite, artrozele micilor articulatii, entorse benigne.

Doze:

Oral: in inflamatie acuta se adm. cu suficient lichid cate 2 cp. de 250 mg sau cate 1 cp. de 500 mg, dimineata, la pranz si seara, cu o ora inaintea meselor. in formele severe ale bolii doza poate fi dublata. Terapie de intretinere: se administreaza 250 mg dimineata, la pranz si seara. Rectal: cate 2 sup. de 250 mg dimineata, la pranz si seara, sau cate 1 sup. de 500 mg dimineata si la pranz. in momentul remisiei simptomelor acute doza trebuie redusa la 1 supozitor de 250 mg de trei ori pe zi pentru a preveni recidivele.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la salicilati, infectii primare bacteriene, virale, fungice, parazitare. Nu se aplica pe ochi, mucoase, plagi si nici sub pansament ocluziv.

Atentionari:

Adm. pe suprafete mari poate antrena efecte sistemice (sindrom Cushing).

Reactii adverse:

Reactie alergica locala, senzatie de caldura la locul aplicarii. Dupa aplicari repetate pot aparea atrofii cutanate, telangiectazii, vergeturi, purpura echimotica secundara atrofiei, fragilitate cutanata, efecte sistemice (sd. Cushing), eruptii acneiforme, eruptii pustuloase, hipertricoza, depigmentari, infectii secundare, dermatoze alergice de contact.
tonica
2010-12-13T18:53:07+00:00
catena