Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. Tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.

Doze:

Numai la adulti – 85 mg/m2 perf. intravenos, in timp de 2-6 ore, repetat la 2 sapt. Perfuzia de oxaliplatina o va preceda intotdeauna pe cea de 5-fluorouracil. in cazul unei extravazari, administrarea se intrerupe imediat.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.

Atentionari:

La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, adm. se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.
Nota pentru articolul «Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate