Dicționar medicamente

Norlevo. comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate 0,75 mg; ct. x 1 blist. x 2 cpr.

Indicatii:

Oral: Contraceptia de urgenta in primele 72 ore dupa un contact sexual neprotejat sau in caz de ineficacitate a unei metode contraceptive. Intrauterin: Contraceptie, menoragie idiopatica, profilaxia hiperplaziei endometriale in timpul tratamentului cu estrogeni.

Doze:

Adm. strict intravenos; doze individualizate in functie de starea clinica a pacientului.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la produs; sarcina sau suspiciune de sarcina; inflamatii pelvine; infectii genitale; endometrita postpartum; avort septic in ultimele 3 luni; cervicita; cancer cervical, de san sau uterin; hemoragie uterina; anomalii uterine congenitale sau dobandite incluzand fibroame care deformeaza cavitatea uterina; conditii asociate cu cresterea sensibilitatii la infectii; afectiuni hepatice acute sau

Atentionari:

Oral: Prudenta in astm, IC, HTA, migrena, epilepsie, disfunctii renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afectiuni trombembolice si hemoragie cerebrala; voma sau diaree. Asocierea cu ampicilina, rifampicina, tetracicline, cloramfenicol, neomicina, sulfonamide, barbiturice si fenilbutazona. Intrauterin: Prudenta in ischemie cerebrala trecatoare; cefalee foarte severa; icter; cresterea marcata a TA; neoplasm hormono-dependent, incluzand cancerul de san; risc crescut de tromboembolie venoasa; afectiuni cardiace congenitale sau valvulare cu risc de endocardita infectioasa; alaptare.

Reactii adverse:

Greturi, ameteli sau sangerare intermenstruala la 2-3 zile dupa administrare, cefalee si senzatie de tensiune in sani.