Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nistatina, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. film. 500000 U.I.; cutie x 2 sau 150 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul candidozelor digestive cu exceptia candidozei esofagiene la imunodeprimati, adjuvant in trat. candidozei vaginale si cutanate precum si pentru combaterea candidozei intestinale asociate, profilaxia candidozei la grupele cu risc crescut: prematuri imunodeprimati in special in cazul administrarii antibioticelor cu spectru larg sau metronidazol, pacienti tratati cu chimioterapice antineoplazice sau corticosteroizi timp indelungat.

Doze:

Pentru tratamentul candidozelor digestive sunt uzual recomandate urmatoarele doze. Adulti: 4000000-6000000 u.i. pe zi, fractionat in 3-4 prize. Copii peste 6 ani: 1000000-4000000 u.i. pe zi, fractionat in 3-4 prize. Se recomanda administrarea produsului intre mese, evitandu-se asocierea cu alimente. Tratamentul se continua cel putin 24 de ore dupa vindecarea clinica. in cazul candidozei bucofaringiene se recomanda sfaramarea comprimatelor inaintea inghitirii lor si mentinerea in cavitatea bucala cat mai mult timp pentru realizarea unui contact direct si prelungit cu leziunile. Pentru tratamentul candidozelor cutaneo-mucoase uzual sunt indicate 2-3 aplicatii pe zi folosind unguente sau suspensii continand 100000 u.i./g.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la nistatina si la alte antifungice polienice sau la oricare dintre componentii produsului.

Atentionari:

Dupa stabilirea diagnosticului de certitudine este necesara dentificarea si inlaturarea factorilor favorizanti pentru prevenirea recidivelor. Sarcina si alaptare: Nistatina se administreaza in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar. Nu se cunoaote daca nistatina se excreta in laptele matern. Deoarece practic nu se absoarbe din tractul digestiv, nistatina se poate administra in timpul alaptarii, cu precautie insa, datorita posibilitatii aparitiei efectelor adverse la sugar (diaree etc.).

Reactii adverse:

Administrata local, tegumentar, nistatina este foarte bine suportata. in cazul administrarii orale medicamentul poate produce uneori greturi, voma, diaree (la dozele mari), rareori reactii alergice (la nistatina sau la candidina eliberata prin distrugerea ciupercii).
Nota pentru articolul «Nistatina, comprimate filmate»:4.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate