Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Nife von ct tropfen, sol.int.

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Plasture transdermic 15 mg/16 h; cutie x 7 plasturi

Indicatii:

Terapie de substitutie in perioada de renuntare la fumat.

Doze:

Adulti: Concentratia gumei de mestecat trebuie aleasa in functie de dependenta de nicotina a fumatorului. Majoritatea fumatorilor au nevoie de 8-12 pastile pe zi. Durata trat. este individualizata, dar minim 3 luni. Doza de nicotina trebuie redusa treptat. Tratamentul trebuie oprit atunci cand doza zilnica este redusa la 1-2 pastile. 1 plasture/zi, cel putin 8 saptamani.

Contraindicatii:

Nu se utilizeaza pe perioade mai lungi de 1 an. Copii.

Atentionari:

Boala ulceroasa activa. Angina pectorala severa. Infarct miocardic recent. Esofagita. Afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare. Sarcina. Alaptare.

Reactii adverse:

Majoritatea apar in prima sapt. de la inceperea trat. si sunt datorate fie tehnicii incorecte de mestecare, fie efectelor farmacologice locale sau sistemice ale nicotinei. Simptome ca iritabilitate, tulburari ale somnului sau usoare dureri de cap pot fi determinate de sindromul de abstinenta datorita unor niveluri nicotinice reduse. S-au consemnat leziuni ale mucoasei bucale semnalate pe perioada renuntarii la fumat. Reactii adverse frecvente: ameteli, dureri de cap, greturi, disconfort gastrointestinal, sughituri, dureri musculare mandibulare, senzatie de uscaciune la nivelul gatului si gurii. Uneori se poate mentine dependenta nicotinica dupa renuntarea la fumat. Guma de mestecat se poate lipi si rareori poate afecta dantura. Mult mai rar pot aparea: palpitatii, fibrilatie atriala reversibila, aritmii, urticarie, eritem.
Nota pentru articolul «Nife von ct tropfen, sol.int.»:2.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate