Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Neurontin, caps.

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu vitamina B1 100 mg, vitamina B6 200 mg, vitamina B12 0,24 mg si excipienti; ct. x 1 sau 5 blist. x 20 cpr.

Indicatii:

Tratamentul adjuvant in polineuropatii de diverse etiologii, nevrita si nevralgie, nevrita radiculara aparuta ca urmare a bolii degenerative a maduvei spinarii, durere si hipomotilitate cervicala datorate iritarii plexului nervos cervical, nevralgie intercostala, nevralgie de trigemen, ischialgie, sd. umar-mana, sd. lombar, sd. cervical, pareza pe nerv facial.

Doze:

Inj. intravenos sau intramuscular in 2-3 doze egale zilnice; concentratia maxima masurata intre 30 minute si o ora de la adm., se estimeaza a fi intre 4 si 12 µg/ml; maxim 16 µg/ml. Durata uzuala a trat.: 7-14 zile. Adulti cu functie renala normala: infectii urinare sau infectii sistemice care nu prezinta risc letal 4-6 mg/ kg/zi, adm. in 2-3 doze egale, la 8-12 ore sau o data/zi. in infectii cu risc letal 7,5 mg/kg/zi, in 3 doze egale, la 8 ore. Prematuri sau nou-nascuti la termen, in varsta de pana la o sapt.: 6 mg/kg/zi (3,0 mg/kg, o data la 12 ore). Nou-nascuti mai mari de o sapt. si sugari: 7,5-9 mg/kg/zi (2,5-3 mg/kg, o data la 8 ore). Copii: 6-7,5 mg/kg/zi (2-2,5 mg/kg, o data la 8 ore). Pacienti cu functie renala alterata: fie marirea intervalului intre doze, fie micsorarea dozelor. Adm intravenos: in IC congestiva, boli hematologice, arsuri grave sau bolnavi cu masa musculara redusa. Se dilueaza in 50-200 ml de ser fiziologic sau intr-o sol. sterila de glucoza 5%, cu perfuzare pe o durata d jumatate de ora pana la doua ore sau inj. direct intravenos lent, in 3-5 minute Regimuri speciale de dozare: Gonoree, la barbati si femei: doza unica inj. intramuscular de 300 mg, cate o jumatate de doza in fiecare fesa. Infectii urinare necomplicate: doza unica zilnica intramuscular de 3 mg/kg, timp de 7-10 zile. Hemodializati: la sfaroitul fiecarei perioade de dializa 2 mg/kg. Adm. conjunctivala: se instileaza 1-2 picaturi de 3 ori/zi sau 0,5-1 cm ung. x 3-4/zi, in sacul conjunctival.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la tiamina, piridoxina, ciancobalamina sau oricare dintre excipientii produsului. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Pacientii cu un istoric recent de infiltrate pulmonare sau pneumonie prezinta un risc crescut. Se opreste trat. la aparitia semnelor de sindrom de detresa respiratorie. Marimea splinei trebuie atent monitorizata. Se monitorizeaza regulat numarul de trombocite si hematocritul. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Greata, cefalee, ameteli. Rar hipersensibilitate la nivel cutanat.