Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Neo endusix, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie perfuzabila 1000 ml contin: diclofenac sodic 0,3 g, citrat de orfenadrina 0,12 g osmolaritate 294-303 mOsm/l; fl. x 250 ml

Indicatii:

Durere postoperatorie in interventii neurochirurgicale, durere in afectiuni reumatice, durere de origine vertebrala.

Doze:

Injectabil intramuscular 1 fiola (1000 mg) la intervale de 10-14 saptamani. Injectiile vor fi facute foarte lent. Oral: barbati: 10-50 mg/zi; femei: 50-200 mg/zi; copii: 10-30 mg/zi sau la 2-3 zile, pe o durata limitata, de 4-6 luni. Este de preferat ca 1/2 din doza sa fie luata dimineata si 1/2 seara. Extern: 5 g gel, o data pe zi, la aprox. aceeasi ora, preferabil dimineata, pe pielea curata, uscata, sanatoasa, pe ambii umeri, pe ambele brate sau pe abdomen.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, miastenia gravis, paralizie bulbara, glaucom cu unghi ingust, retentie urinara (asociata cu adenom de prostata, hipertrofia prostatei, obstructie vezicala), tahiaritmii, ulceratii gastro-intestinale, megacolon, tulburari hematopoietice, porfirie, istoric de astm bronsic, urticarie sau rinita acuta dupa administrarea acidului acetilsalicilic. Copii sub 18 luni. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

La pacientii cu astm bronsic si alte alergii, ca si la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene, pot fi declansate crize de dispnee si alte reactii alergice de tip anafilactic. Prin continutul sau in cafeina, poate pozitiva testele de control antidoping. Copii: la copiii cu gripa, viroze respiratorii sau varicela exista risc de complicatii infectioase si sindrom Reye. Se impun precautii in cazul existentei urmatoarelor situatii: antecedente de ulcer si gastrita (risc de hemoragii digestive), insuficienta renala cronica, insuficienta hepatica, astm bronsic, guta, epilepsie, angina pectorala si aritmii.

Reactii adverse:

Epigastralgii, inapetenta, greata, varsaturi, diaree, crampe abdominale, dispepsie, anorexie, meteorism, cefalee, ameteli, vertij, rash, exantem.
Nota pentru articolul «Neo endusix, comprimate filmate»:1.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate