Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nanoparticulele ar putea fi folosite in lupta contra cancerului

20 martie 2012
Share

Obiecte de dimensiuni foarte mici, laudate pentru succesul lor in electronica si chimie, nanoparticulele au devenit in ultima perioada o sursa de speranta si in medicina, in special in ceea ce priveste noile tratamente contra cancerului.

In prezent, o companie franceza lucreaza la un test promitator pentru pacientii care sufera de sarcom (tumori rare care ataca mai ales muschii membrelor), ce consta in injectarea unor particule de un milion de ori mai mici decat diametrul unui fir de par, cu scopul de a stimula efectele radioterapiei.

Studiul clinc, ce se deruleaza in prezent pe 27 de persoane, vizeaza verificarea efectului distrugator al razelor X emise in timpul sedintelor de radioterapie. Daca rezultatele sunt cele asteptate, metoda ar putea fi aplicata in tratamentul mai multor tipuri de cancer: de prostata, hepatic, pancreatic, rectal, al esofagului sau chiar contra tumorilor cerebrale.

Mai mult, pe langa radioterapie, nanotehnologiile ar putea fi folosite si in cazul chimioterapiei, creand mecanisme pentru care tratamentul tinteste doar celulele canceroase, fara a avea un efect nociv asupra restului organismului.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Nanoparticulele ar putea fi folosite in lupta contra cancerului»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate