Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Mialgin, solutie injectabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila 50 mg/ml; cutie x 5 sau 10 f. x 2 ml

Indicatii:

Dureri puternice in colici, IMA, cancer, dureri postoperatorii, pregatirea anesteziei generale si a interventiilor chirurgicale, analgezia obstetricala (in special in prezenta contractiilor uterine); EPA.

Doze:

Oral: 50-200 mg/zi. Inj.: Aritmii: initial 5 mg intravenos, repetat la 5 min, maxim 20 mg. IMA: 5 mg intravenos in bolus, de 3 ori la intervale de 5 minute.

Contraindicatii:

Alergie, deprimare respiratorie marcata, traumatisme craniene si hipertensiune intracraniana, intoxicatie acuta cu alcool si delirium tremens, mixedem. Copii sub 3 ani.

Atentionari:

Copii peste 3 ani; sarcina (depresie respiratorie la nou-nascut); batrani si bolnavi cu afectiuni hepatice si renale; soc, hipotiroidism, hipertrofie de prostata, pacienti cu tahicardie supraventriculara sau antecedente de convulsii.

Reactii adverse:

Doze terapeutice: slabiciune, ameteli, sudoratie, uscaciunea gurii, uneori greata si voma, rareori hipertensiune arteriala ortostatica, deprimare respiratorie, retentie de urina; in insuficienta renala – tremor, mioclonus, convulsii. Doze mari (peste 200 mg): fenomene de excitatie centrala. Risc de dependenta, dar toleranta apare mai lent; sindromul de abstinenta apare mai repede, este de durata mai scurta, iar manifestarile sunt mai slabe. Midriaza.
Nota pentru articolul «Mialgin, solutie injectabila»:4.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate