Revista care te mentine sanatos

Stiri

Meditatia imbunatateste functionarea creierului

13 noiembrie 2011
Share

Ultimele studii in domeniu au demonstrat ca meditatia poate aduce diverse beneficii pentru sanatate si performanta. Mai exact, este vorba de reducerea tensiunii arteriale si consolidarea functiilor cognitive. Scopul cercetatorilor de la Universitatea Harvard din SUA si al celor de la Universitatea Justus Liebig din Germania, care au elaborat acest studiu, a fost sa demonstreze ca practicile unor vechi traditii religioase pot fi utilizate ca tratamente clinice eficiente.

In acest sens, ei au identificat patru elemente-cheie ale starii de meditatie care ajuta la combaterea stresului, si anume: constiinta de sine, constientizarea propriului corp, controlul emotiilor si coordonarea atentiei, fiind interdependente.

Meditatia trebuie invatata si exersata

Mai exact, daca ne concentram atentia, vom constientiza mai bine si starile fiziologice, iar pe de alta parte, a fi constient de propriul corp ajuta la recunoasterea emotiilor traite, sustin specialistii in domeniu.

Din aceste motive, cercetatorii afirma ca intelegerea relatiilor dintre aceste componente si mecanismele creierului ii va ajuta pe medici sa ofere pacientilor tratamente utile. Cu toate acestea, pentru a fi eficienta, meditatia trebuie invatata si exersata pentru a avea efecte semnificative si masurabile asupra sistemului imunitar, asupra functionarii creierului, comportamentului si experientelor personale.

Cristina Ionescu

Sursa: The Telegraph

Nota pentru articolul «Meditatia imbunatateste functionarea creierului»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate