Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Invirase, capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru concentratie pentru solutie perfuzabila/inj. 1 g

Indicatii:

Tratamentul pacientilor adulti cu infectii moderate-severe, determinate de tulpini de microorganisme sensibile, precum si ca tratament initial, empiric, administrat inainte de identificarea agentilor patogeni in infectii intra-abdominale complicate; infectii complicate ale tegumentelor si ale structurilor pielii, inclusiv infectii ale extremitatilor inferioare in cadrul diabetului zaharat; pneumonie comunitara, infectii complicate ale tractului urinar, inclusiv pielonefrita, infectii pelvine acute, inclusiv endometrita post-

Doze:

Tratamentul trombozei venoase profunde si al emboliei pulmonare: 175 UI/kg inj. subcutanat, o data pe zi. Profilaxia trombozei venoase: in ziua interventiei chirurgicale 3500-4500 UI injjectabil subcutanat cu 2 ore inaintea interventiei si postoperator 3500 UI o data pe zi, timp de 7-10 zile. Hemodializa pe perioada scurta: 2000-2500 UI in linia arteriala a circuitului de dializa (sau intravenos), la inceputul dializei. Hemodializa pe perioada lunga: 2500 UI in linia arteriala a circuitului de dializa (sau intravenos), la inceputul dializei, apoi perfuzie 750 UI/ora.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la ertapenem sau fata de alte medicamente din aceeasi clasa sau la pacientii care au prezentat reactii anafilactice la beta-lactamine. Datorita utilizarii clorhidratului de lidocaina ca solvent, este contraindicata administrarea intramuscular la pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta fata de anestezice locale de tip amidic si la pacientii cu soc sever sau stop cardiac.

Atentionari:

Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea la copii; nu este recomandata administrarea la pacienti cu varsta sub 18 ani. Precautie in sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Mai frecvente: Diaree, complicatii la nivelul venei perfuzate (flebita, tromboflebita), greata si cefalee.
Nota pentru articolul «Invirase, capsule»:5.00/ 5 (1 vot)