Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale sistemului circulator

Impactul temperaturilor ridicate asupra venelor

26 iulie 2023
Share
Impactul temperaturilor ridicate asupra venelor

Temperaturile ridicate pot avea un impact semnificativ asupra venelor și pot afecta circulația sangvină în întregul organism. De aceea, este important ca fiecare dintre noi să luăm măsuri de prevenție.

Iată cum influențează temperaturile mari circulația sangvină și de ce trebuie să luăm măsuri din timp, pentru a o proteja s[n[tatea venelor.

Dilatarea venelor

La temperaturi ridicate, vasele de sânge au tendința de a se dilata. Acestea se lărgesc pentru a permite fluxului de sânge să circule prin ele. Dilatarea venelor poate duce însă la o creștere a volumului de sânge acumulat în acestea, punând o presiune suplimentară asupra sistemului venos.

Disconfort și umflături

Din cauza dilatării venelor și acumulării de sânge, puteţi resimți disconfort și umflături la nivelul picioarelor, în special la nivelul gleznelor și gambelor. Aceasta poate fi o manifestare a insuficienței venoase, o afecțiune în care venele nu pot transporta eficient sângele înapoi către inimă.

Varicele

Temperaturile ridicate pot contribui la apariția și agravarea varicelor. Varicele sunt vene dilatate și vizibile care apar, de obicei, la nivelul picioarelor. Acestea pot fi rezultatul slăbirii valvei venoase, care ar trebui să prevină refluxul sângelui în venele superficiale. La temperaturi calde, dilatarea venelor poate agrava problema varicelor.

Naturalis VenoSuport, Naturalis, VenoSuport, circulația sangvină,

Risc crescut de tromboză venoasă profundă (TVP)

În sezonul cald, unele persoane pot petrece mai mult timp în repaus sau în poziții sedentare, din cauza căldurii excesive. Acest lucru crește riscul de dezvoltare a trombozei venoase profunde, o afecțiune reprezentată prin formarea de cheaguri de sânge în venele profunde ale membrelor inferioare. Tromboza venoasă profundă poate fi o problemă gravă de sănătate și necesită tratament medical imediat.

Deshidratarea

La temperaturi ridicate, organismul transpiră mai mult pentru a-şi regla temperatura. Transpirația excesivă poate duce la deshidratare și poate afecta circulația sangvină prin reducerea volumului total de sânge din organism.

Pentru a proteja sănătatea venelor în timpul temperaturilor ridicate, este important să:

  1. beți suficientă apă pentru a preveni deshidratarea;
  2. evitați statul prelungit în anumite poziții și mișcați-vă periodic, pentru a stimula circulația sangvină;
  3. purtați haine lejere și confortabile, pentru a permite o bună circulație a sângelui;
  4. evitați expunerea prelungită la soare și căldura excesivă, care poate agrava dilatarea venelor;
  5. consultați un medic în cazul în care observați simptome neobișnuite, cum ar fi umflături, dureri sau modificări ale culorii la nivelul picioarelor;
  6. administrați suplimente alimentare, care au rolul de a proteja circulația sangvină, precum VenoSuport de la Naturalis.

Datorită compoziţiei sale, Naturalis VenoSuport este un supliment alimentar recomandat pentru menţinerea sănătăţii sistemului circulator, prin susţinerea unei bune funcţionări a vaselor de sânge.

Grație formulei sale bazate pe vitamina C și rutin, un bioflavonoid extras din muguri florali de salcâm japonez, acesta ajută la creșterea rezistenței și a elasticității vaselor de sânge; reducerea fragilității capilare și la refacerea țesutului conjunctiv ocular. Suplimentul se poate achiziționa din farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.