Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Grasimi mononesaturate

13 decembrie 2010
Share

Grasimile mononesaturate cu acizi grasi care au o singura legatura chimica dubla in cadrul lantului de carbon. Aceste grasimi sunt lichide la temperatura camerei dar se solidifica la temeperaturi scazute.

Grasimile mononesaturate contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange, prevenind astfel, bolile cardiovasculare sau accidentul vascular cerebral.

De regula, acest tip de grasime se gaseste in: uleiul de masline, uleiul de rapita, uleiul de arahide, uleiul de susan, avocado, unt de arahide si o varietate de oleaginoase.

Sinonime: acid gras mononesaturat

Nota pentru articolul «Grasimi mononesaturate»:4.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate