Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Gargarism, solutie uz extern

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 600 mg, 800 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune intrsoculara la pacientii care nu raspund suficient la monoterapie.

Doze:

Epilepsie: Adulti si copiii peste 12 ani: 900-3600 mg/zi. Initial 300 mg de trei ori pe zi (TID) din prima zi, sau titrand doza astfel: in prima zi 300 mg in priza unica; a doua zi: cate 300 mg de doua ori pe zi; a treia zi: cate 300 mg de trei ori pe zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. Intervalul maxim intre doua adm., in cazul adm. a trei doze pe zi, nu trebuie sa depaseasca 12 ore. Copii cu varsta intre 3 si 12 ani: 25-35 mg/kg/zi, divizat in trei prize egale (de 3 ori pe zi). Titrarea initiala pana la o doza eficace poate fi facuta in trei zile, administrand 10 mg/kg/zi in prima zi, 20 mg/kg/zi in a doua zi si 30 mg/ kg/zi in a treia zi. Apoi, doza poate fi crescuta, cu adm. divizata in trei doze egale, pana la doza maxima de 35 mg/kg/zi. Au fost bine tolerate doze de pana la 40-50 mg/kg/zi. Durerea neuropatica la adulti: Doza initiala: 900 mg/zi, divizat in trei doze egale si titrat, daca este necesar, in functie de raspuns, pana la o doza maxima de 3600 mg/zi. La pacientii cu functia renala alterata se ajusteaza doza in functie de clearance-ul creatininei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, astm bronsic, BPOC severa, bradicardie sinusala, BAV de grad II sau III, IC simptomatica sau soc cardiogen. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Prudenta la soferi si in activitati de precizie.

Reactii adverse:

Locale: hiperemie si iritatie oculara, keratita punctiforma, edem ocular, hemoragie conjunctivala, coloratie corneana, tulburari de vedere, cresterea genelor. Sistemice: bradicardie, modificari ale TA, bronhospasm, urticarie, nervozitate.