Revista care te menține sănătos

Editorial

Frumosi si sanatosi si la 100 de numere de revista!

17 noiembrie 2009
Share

Trupurile noastre au fost create sa raspunda la situatii pretentioase. Daca veti adauga activitatea fizica la programul dumneavoastra zilnic, veti fi vigurosi si zvelti, reducand riscurile pentru dezvoltarea unor boli cronice.

De asemenea, va disparea anxietatea, va veti micsora suferinta si va veti recastiga entuziasmul si energia necesara pentru a trai viata la maximum. Nu numai ca va veti simti mai tineri, dar veti si arata astfel. Ce imagine aveti in minte atunci cand va inchipuiti o persoana in floarea varstei? Un trup radiind de sanatate si forme frumoase? Cum credeti ca puteti dobandi acest aspect tineresc? Cercetarile moderne au ajuns la concluzia ca adevaratul izvor al tineretii este activitatea fizica regulata. Aceasta fortifica sistemul imunitar si ajuta in evitarea si vindecarea rapida de raceli sau alte boli minore. De asemenea, va poate ajuta sa preveniti si chiar sa tratati multe dintre problemele cronice asociate inaintarii in varsta: bolile arterelor coronariene, hipertensiunea arteriala, diabetul, artrita, osteoporoza si depresiile. Daca sunteti inactiv, va pierdeti, in timp, forta si tonusul muscular. Acest fapt ar duce si la un surplus de greutate, lucru ce v-ar afecta inima si sistemul osos, crescand astfel riscul pentru dezvoltarea unor boli coronariene, a hipertensiunii arteriale si a diabetului. Exercitiile fizice regulate va ajuta sa ardeti grasimile, sa va intariti muschii si oasele. Odata cu cresterea rezistentei muschilor si oaselor, se va micsora presiunea asupra sistemului osos, cardiovascular, respirator si a sistemului osos. Functionarea inimii si a plamanilor va fi imbunatatita, astfel incat energia folosita de obicei pentru mentinerea organismului va fi acum utilizata in activitatile zilnice. Adaugand la programul zilnic exercitii de flexibilitate, puteti recapata elasticitatea pierduta, imbunatatindu-va mobilitatea articulatiilor si inlaturand durerile de spate si articulatii.

Text: Otilia Ostrotki

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.