Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Fendrix

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu 1 mg estradiol + 5 mg didrogesteron; ct. x 1 blist. x 28 cpr.

Indicatii:

hipertensiune arteriala. Angina pectorala stabila.

Doze:

400-1800 mg/zi, divizat in 3-4 prize, maxim 2400 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, IC decompensata, IMA sau intr-un interval de mai putin de o luna de la un infarct miocardic, angina pectorala instabila, stenoza aortica semnificativa clinic, sarcina.

Atentionari:

IH, insuficienta renala severa (RFG < 30 ml/min), IC post-infarct miocardic acut, insuficienta ventriculara stanga; poate precipita o hipertensiune arteriala semnificativa, cu ischemie miocardica; interactiuni medicamentoase cu inductori sau inhibitori enzimatici; alaptare; copii.

Reactii adverse:

Inrosirea fetei, cefalee, palpitatii, ameteli si fatigabilitate; edeme (frecvent la nivelul gleznei), tumefiere moderata a mucoasei gingivale. Rar rash, prurit, tahicardie, palpitatii, sincopa. Izolat reactii de fotosensibilitate, artralgii, mialgii, parestezii, greturi, varsaturi, hiperplazie gingivala, cresterea valorii enzimelor hepatice, reactii de hipersensibilitate.
Nota pentru articolul «Fendrix»:2.00/ 5 (1 vot)

2 comentarii pentru articolul “Fendrix”

  1. n** spune:

    acest vaccin este disponibil in farmaciile catena?

    1. O**a spune:

      Buna ziua. Acest vaccin nu exista pe stoc, dar puteti intra in posesia lui daca mergeti in orice farmacie Catena si le solicitati doamnelor farmaciste sa vi-l aduca pe comanda. Multa sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate