Revista care te mentine sanatos

Dictionar medical

Enterita

13 decembrie 2010
Share

Inflamatie a mucoasei intestinale a intestinului subtire, de la pilor pana la valvula ileocecala. Cauzele sunt multiple: inflamatorii (boala lui Crohn), infectioase – in particular bacteriene, tuberculoze, virale, parazitare -, tumorale (limfom), vasculare (aterom) si radice (postradioterapie).

Simptome si tratament – Simptomele cuprind crampe care survin dupa mese, diaree si, mai putin frecvent, hemoragii digestive adesea cu febra, precum si o denutritie consecutiva malabsorbtiei nutrimentelor. Examenul clinic permite sa fie decelate semnele (meteorism abdominal localizat, ansa intestinala dilatata, masa tumorala) care orienteaza diagnosticul catre o boala a intestinului subtire. Boala poate, de asemenea, sa se declanseze in mod brusc printr-o ocluzie intestinala provocata de un obstacol mecanic sau de o obstructie functionala a intestinului.
Tratamentul depinde de cauza si poate fi medical (administrarea de antiinflamatorii si de antibiotice) sau chirurgical.

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate