Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Diphereline 0,1 mg, flacoane injectabile

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Concentrat pentru solutie perfuzabila, contine 200 g‰ N(2)-l-alanil-L-glutamina; fl. x 50 sau 100 ml

Indicatii:

Alimentatie parenterala (aport exogen de aminoacizi) in stari hipercatabolice sau hipermetabolice, cand necesarul de glutamina este crescut.

Doze:

Pentru tratamentul hipertensiune arteriala, 80 mg pe zi, in priza unica. Efectul maxim apare dupa 4 saptamani. Doza poate fi crescuta la 160 mg/zi. in insuficienta cardiaca, doza recomandata este de 40 mg de doua ori pe zi. in caz de post-infarct de miocard, tratamentul trebuie inceput la cel putin 12 ore de la producerea infarctului. Doz initiala este de 20 mg de doua ori pe zi, iar apoi, timp de cateva saptamani, se creste doza treptat pana la 160 mg de doua ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la unul dintre constituenti; IR sau IH severa; acidoza metabolica severa; copii.

Atentionari:

La pacientii cu IH compensata trebuie monitorizate ionograma serica, osmolaritatea plasmatica, echilibrul hidric, balanta acido-bazica, parametrii functiei hepatice, amoniemia, bilirubinemia. Alegerea unei vene periferice sau centrale depinde de osmolaritatea amestecului final. Limita admisa pentru administrarea intr-o vena periferica este de 800 mOsm/l, dar aceasta variaza considerabil cu varsta, starea generala a pacientului si calitatea venelor periferice. Este necesara prudenta la pacientii cu EP, IC decompensata si hiperhidratare.

Reactii adverse:

In conditiile administrarii inadecvate (supradozare, viteza prea mare de perfuzare) pot sa apara frisoane, greata, varsaturi, hipersudoratie, hipertermie si cefalee. Administrarea de lunga durata poate duce la Cresterea tranzitorie a enzimelor hepatice si a bilirubinemiei.
Nota pentru articolul «Diphereline 0,1 mg, flacoane injectabile»:5.00/ 5 (1 vot)