Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Diovan, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 40 mg, 80 mg, 160 mg; ct. 2 blist. 14 cpr.

Indicatii:

Tratamentul hipertensiune arteriala. Insuficienta cardiaca. Post-infarct miocardic.

Doze:

Pentru tratamentul hipertensiune arteriala, 80 mg pe zi, in priza unica. Efectul maxim apare dupa 4 saptamani. Doza poate fi crescuta la 160 mg/zi. in insuficienta cardiaca, doza recomandata este de 40 mg de doua ori pe zi. in caz de post-infarct de miocard, tratamentul trebuie inceput la cel putin 12 ore de la producerea infarctului. Doz initiala este de 20 mg de doua ori pe zi, iar apoi, timp de cateva saptamani, se creste doza treptat pana la 160 mg de doua ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la valsartan, sarcina.

Atentionari:

Corectarea depletiei sodice si/sau lichidiene inaintea tratamentului; prudenta in stenoza bilaterala de artera renala sau unilaterala pe rinichi unic functional, insuficienta renala, insuficienta hepatica, copii; interactiuni medicamentoase cu diuretice care economisesc potasiu; alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Cefalee, ameteli, infectii virale, infectii ale tractului respirator superior, tuse, diaree, oboseala, rinita, sinuzita, dureri de spate, dureri abdominale, greata, faringita, artralgii, scaderea hemoglobinei si hematocritului.
Nota pentru articolul «Diovan, comprimate filmate»:5.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate