Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Diomfibra, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule cu eliberare prelungita 20 mg, 40 mg; ct. x 2 blist. x 10 cps.

Indicatii:

Profilaxia si trat. curativ al crizelor de angina pectorala, IC cronica, tratamentul cardiopatiei ischemice dureroase, sechele post-IMA, IMA recent cu insuficienta acuta ventriculara stanga, IC dreapta, rinite angiospastice, afectiuni ale vaselor periferice insotite de spasm.

Doze:

In hemoragia subarahnoidiana de origine anevrismala: 5-14 zile de tratament cu solutie perfuzabila, inceput la maxim 4 zile dupa hemoragie, ap si oral 6 x 60 mg/zi la 4 ore interval timp de 7 zile. In hemoragia subarahnoidiana de origine traumatica: 7-10 zile de tratament cu solutie perfuzabila ap si oral 6 x 60 mg/zi la 4 ore interval timp de 11-14 zile. Tratamentul tulburarilor cerebrale datorate varstei: oral timp de cateva luni. Nimodipinul solutie perfuzabila se administreaza in perfuzie continua intravenos via cateter central folosind o pompa de perfuzie. Instilatii in ventriculii cerebrali: intraoperator o solutie de nimodipin diluata proaspat preparata (1 ml de nimodipin solutie perfuzabila si 19 ml sol. Ringer lactat) incalzita la temperatura corpului (a sangelui) poate fi instilata intraventricular.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la derivatii nitrati, hTA grava.

Atentionari:

Prudenta in soc, colaps, hemoragii cerebrale, traumatisme cerebrale, glaucom, cardiomiopatie obstructiva; nu se va intrerupe brusc tratamentul; asocieri cu agenti methemoglobinizanti, vasodilatatoare, antiHTA si diuretice, alcool; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Cefalee, vertij, oboseala.
Nota pentru articolul «Diomfibra, comprimate»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate