Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Novo trimel, susp.int.

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere si solvent pentru solutie injectabila 1,2 mg/fl.; ct. x 1 fl. pulb. + 1 fl. solv. + 1 fl. steril adaptor pentru reconstituire + 1 seringa + 1 set steril perfuzare + 2 tampoane alcool medicinal

Indicatii:

Tratamentul episoadelor de sangerare si pentru prevenirea sangerarii legata de proceduri invazive/diagnostice /sau chirurgicale la pacienti cu hemofilie ereditara care au inhibitori ai factorilor de coagulare VIII sau IX intr-un titru > 5 BU, pacienti cu hemofilie ereditara la care se asteapta un raspuns anamnestic intens la administrarea de factor VIII sau IX, pacienti cu hemofilie dobandita, pacienti cu deficienta congenitala de factor VII, pacienti diagnosticati cu trombastenie Glanzmann care prezinta anticorpi la GP IIb-IIIa /sau HLA si refractari la transfuzia de trombocite in prezent sau in antecedente.

Doze:

Initial 0,5 mg. Daca pacientii sunt transferati de la un alt agentoral hipoglicemic, doza initiala este de 1 mg. Doza maxima recomandata este de 4 mg inainte de mesele principale. Doza maxima totala 16 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitatea cunoscuta la substanta activa, excipienti, sau la proteine de soarece, hamster sau bovine. In stari patologice in care factorul tisular poate fi exprimat mai mult decat se considera a fi normal (boala aterosclerotica avansata, sindrom de zdrobire, septicemie sau CID si interventii chirurgicale cu distructii tisulare majore) .

Atentionari:

Trebuie evitata utilizarea concomitenta a concentratelor de complexe potrombinice activate sau nu. Prudenta la administrarea in timpul sarcinii si al alaptarii.

Reactii adverse:

Evenimente trombotice arteriale cum sunt ischemia si infarctul miocardic sau afectiuni cerebrovasculare si infarct mezenteric. Evenimente trombotice venoase cum sunt tromboflebitele, trombozele venoase profunde si embolismul pulmonar.