Flucinome, tablete

Flucinome, tablete

Compozitie
Fiecare tableta de Flucinome contine 250 mg de flutamida, un antiandrogen acetanilidic, nesteroidian, activ, cu administrare orala. Flucinome tablete contine urmatorii ingredienti inactivi: lactoza, lauril sulfat de sodiu, celuloza microcristalina, amidon, dioxid desilicon si stearat de magneziu.

Actiune terapeutica

Flutamida are puternice efecte antiandrogenice inhiband absorbtia deandrogen si/sau fixarea nucleara a androgenului la nivel celular intesuturile tinta.

Indicatii

Flucinome tablete este indicat ca monoterapie (cu sau fara orhiectomie) sau in combinatie cu hormonul eliberator al hormonului luteotrop (LHRH) pentru tratamentul cancerului prostatic avansat la pacientii netratati anterior sau la cei care nu au raspuns sau au devenit rezistenti la tratamentul hormonal. Flucinome tablete este de asemenea indicat ca si componenta a tratamentului folosit in carcinomul prostatic B2-C2 (T2b-T4), pentru a reduce volumul tumorii, pentru a imbunatati controlul tumoral si pentru a mari intervalul de progresie a bolii.

Mod de administrare

Pentru administrare orala. Doza recomandata ca monoterapie sau in combinatie cu un agonist de LHRH este de o tableta de 250 mg de treiori pe zi, la interval de 8 ore. In combinatie cu un agonist de LHRH, tratamentul poate fi inceput simultan sau terapia cu Flucinome tablete poate fi initiata cu 24 de ore inaintea inceperii administrarii agonistului de LHRH. In tratamentul carcinomului prostatic localizat, doza recomandata este de o tableta de 250 mg de trei ori pe zi, la interval de 8 ore. Daca Flucinome tablete este folosit in combinatie cuun agonist de LHRH atunci acestea trebuie administrate simultan sau se administreaza Flucinome tablete cu 24 de ore inaintea initierii tratamentului cu agonistul de LHRH. Administrarea Flucinome tablete trebuie inceputa cu 8 saptamani inaintea radioterapiei si continuata pe intreaga durata a acesteia.

Contraindicatii

Flucinome tablete este contraindicat la pacientii cu reactii de sensibilitate la flutamida sau la oricare component al acestui preparat.

Precautii
Afectare hepatica: Tratamentul cu Flucinome nu trebuie initiat la pacientii cu nivele ale transaminazelor serice crescute de la 2 pana la 3 ori peste limita normala. La toti pacientii se recomanda testarea periodica a functiilor hepatice. Examenele de laborator trebuie efectuate lunar in primele 4 luni si apoi periodic iar la aparitia primului semn/simptom de afectare hepatica (ex. prurit, urina inchisa la culoare, greata, voma, anorexie persistenta, icter, sensibilitate in hipocondrul drept sau simptome pseudo-gripale inexplicabile), daca pacientul are probe de laborator care demonstreaza afectare hepatica sau icter in absenta metastazelor hepatice confirmate prin biopsie, atunci tratamentul trebuie intrerupt. Tratamentul cu Flucinome trebuie intrerupt daca pacientul dezvolta icter sau daca nivelele transaminazelor serice sunt crescute de 2 pana la de 3 ori peste limita normala, chiar si la pacientii clinic asimptomatici. Nu s-a observat un potential mutagenic al flutamidei in urma testului Ames, a testului de reparare a AND-ului, a testului de reparare in vivo a cromatidei pereche, sau a testului dominant letal la sobolani. Dupa administrare pe termen lung la sobolani flutamida a produs adenom al celulelor testiculare interstitiale si aparitia dependenta de doza a adenomului sau carcinomului glandei mamare. Nu este cunoscuta importanta acestui fenomen la om. In tratamentul combinat Flucinome tablete administrat cu un agonist de LHRH trebuie luate in considerare efectele adverse ale ambelor produse. Pacientul nu trebuie sa intrerupa sau sa schimbe regimul de dozare fara sa consulte medicul.

Sarcina si alaptare
Flucinome este indicat numai pacientilor de sex masculin. Nu au fost efectuate studii asupra femeii insarcinate sau in perioada de lactatie. Drept urmare, posibilitatea ca Flucinome sa determine afectare fetala daca se administreaza la femeia gravida sau sa fie prezent in laptele matern trebuie luata in consideratie.

Supradozare

In studiile efectuate pe animale cu Flucinome administrat singur, semnele de supradozare au inclus hipoactivitate, piloerectie, ingreunarea respiratiei, ataxie si/sau lacrimare, anorexie, sedare, voma si methemoglobinemie. Nu s-a stabilit doza unica de flutamida care sa produca simptome de supradozare considerate amenintatoare de viata. Deoarece flutamida se leaga puternic de proteinele plasmatice, dializa poate sa nu aiba nici o contributie in tratamentul supradozarii. In managementul supradozarii cu orice fel de medicament trebuie avuta in vedere posibilitatea ingestiei mai multor agenti medicamentosi. Daca voma nu apare spontan, trebuie indusa daca pacientul este in stare vigila. Se recomanda o ingrijire si observare atenta a pacientilor, inclusiv monitorizarea frecventa a semnelor vitale.

Reactii adverse
Monoterapia: Cele mai frecvente reactii adverse comunicate in urma tratamentului cu Flucinome tablete sunt ginecomastia si/sau dureri ale sanilor, uneori insotite de galactoree. Aceste reactii dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei. Flucinome tablete a demonstrat o frecventa scazuta a efectelor secundare cardiovasculare, iar in comparatie cu dietilstilbestrolul aceasta frecventa a fost chiar semnificativ mai redusa.
Reactii adverse mai putin frecvente sunt: diaree, greata, varsaturi, apetit crescut, insomnie, oboseala, afectarea tranzitorie a functiilor hepatice si hepatita. Vezi Efecte adverse aditionale si Precautii pentru informatii privind reactiile adverse care afecteaza sistemul hepatic si biliar.
Reactii adverse rare: scaderea libidoului, tulburari gastrice, anorexie, dureri similare celor din ulcerul gastroduodenal, precordialgii, constipatie, edeme, echimoze, herpes zoster, prurit, sindrom lupus-like, cefalee, vertij, slabiciune, indispozitie, vedere incetosata, sete, dureri toracale, anxietate, depresie, limfedem. Rareori s-a constatat o reducere a numarului de spermatozoizi.
Terapia combinata: Cele mai frecvente reactii adverse raportate in timpul tratamentului combinat Flucinome tablete cu agonist de LHRH sunt flash-ul, scaderea libidoului, impotenta, diareea, greata si varsaturile. Cu exceptia diareei, aceste reactii adverse survin si in urma tratamentului numai cu agonistii LHRH, cu o frecventa comparabila. Incidenta crescuta a ginecomastiei, observata in cazul monoterapiei cu flutamida a fost considerabil redusa in tratamentul combinat. In studiile clinice, nu s-a observat o diferenta semnificativa in ceea ce priveste incidenta ginecomastiei intre grupul care a urmat tratament cu flutamida - agonist LHRH si cel tratat cu placebo. Rareori au fost raportate anemie, leucopenie, tulburari gastro-intestinale nespecifice, anorexie, iritatie si eritem la locul injectiei, edeme, simptome neuro-musculare, icter, simptome genito-urinare, hipertensiune arteriala, afectarea sistemului nervos central (sedare, depresie, confuzie, anxietate, nervozitate) si trombocitopenie.

Efecte adverse
Urmatoarele efecte secundare au fost raportate in plus in urma utilizarii Flucinome tablete in toata lumea: anemie hemolitica, anemie macrocitara, methemoglobinemie, sulfhemoglobinemie, reactii de fotosensibilitate - care includ eritem, ulceratii, eruptii buloase si necroliza epidermala si modificarea culorii urinii in galben-portocaliu sau galben-verde, care poate fi atribuita flutamidei si/sau metabolitilor sai. De asemenea s-a observat icter colestatic, encefalopatie hepatica si necroza hepatica. Afectarea hepatica a fost in general reversibila dupa intreruperea tratamentului; totusi au fost raportate cazuri de deces.

Interactiuni medicamentoase

S-a observat cresterea timpului de protrombina la pacientii carora li se administreaza concomitent warfarin si flutamida. De aceea, se recomanda o urmarire atenta a timpului de protrombina si ajustarea dozelor de atac si de intretinere a anticoagulantului, daca este cazul. in urma afectarii hepatice severe asociata tratamentului cu flutamida. Au fost raportate doua cazuri de neoplasm mamar malign la pacienti in tratament cu Flucinome tablete. Un caz implica agravarea unui nodul preexistent care a fost detectat cu 3-4 luni inaintea inceperii monoterapiei cu Flucinome tablete la un pacient cu hipertrofie prostatica benigna. Dupa excizare, acesta a fost diagnosticat ca si carcinom ductal slab diferentiat. In celalalt caz s-a semnalat aparitia ginecomastiei si a unui nodul, la 2 respectiv 6 luni, dupa initierea monoterapiei cu Flucinome tablete pentru tratamentul unui carcinom prostatic avansat. Dupa 9 luni de la initierea terapiei, nodulul a fost excizat si diagnosticat ca tumora ductala invaziva moderat diferentiata in stadiu T4N0M0, G3, fara sa avanseze spre metastaze. Valori anormale ale testelor de laborator au inclus modificari ale functiilor hepatice, cresterea valorii ureei sanguine (BUN) si rar a creatininei serice.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link