Estracyt, pulbere injectabila

Estracyt, pulbere injectabila

Compozitie
1 capsula contine sare a fosfatului disodic de estramustina , echivalent cu 140 mg fosfat de estramustina, sulfat de lauril sodiu, talc, stearat de magneziu,siliciu coloidal anhidru.
1 flacon contine: Sare a fosfatului disodic de estramustina, echivalent cu 300 mg fosfat de estramustina, meglumina, manitol.
Estracyt capsule este furnizat sub forma de capsule albe, opace, gelatinoase, dure, ce contin pulbere alba: 140 mg. Estracyt injectabil este furnizat sub forma de flacon cu 300 mg pulbere liofilizata plus flacon cu 8 ml apa pentru injectii.

Indicatii
Stadii avansate de carcinom prostatic, in special la pacientii cu tumori refractare la tratament hormonal, si in terapia primara a pacientilor cu factori de prognostic ce indica un raspuns slab la tratamentul hormonal pur.

Mod de administrare

Estracyt va fi administrat de catre personalul medical specializat in tratamentul antineoplazic. Capsule: Doza terapeutica este cuprinsa intre 7-14 mg/kg (4-8 capsule) pe zi, administrate fractionat in 2 (sau 3) prize. Doza de atac recomandata este de 4-6 capsule, deci cel putin 10 mg/kg.Capsulele se administreaza cu cel putin 1 ora inainte sau 2 ore dupa mese. Capsulele se inghit cu un pahar de apa. Laptele, produsele lactate sau medicamentele ce contin calciu, magneziu sau aluminiu (de exemplu antiacidele), nu vor fi administrate concomitent cu capsulele de Estracyt. Daca dupa 4-6 saptamani nu se constata nici un raspuns, tratamentul va fi intrerupt.
Pulbere injectabila: Doza recomandata este de 5 mg/kg (300-450 mg) pe zi, timp de pana la 3 saptamani, urmata de un tratament de intretinere cu 300 mg de doua ori pe saptamana. Daca dupa 4-6 saptamani nu se constata nici un raspuns, tratamentul va fi intrerupt. Continutul unui flacon de Estracyt (300 mg) se dizolva in 8 ml de apa pentru uz injectabil, prin adaugarea lenta a continutului fiolei de solvent la continutul flaconului. Datorita efectului sau iritant local, Estracyt se administreaza prin injectare lenta intravenoasa, cu un ac subtire, intr-o vena periferica, sau prin intermediul unui cateter venos central. Alternativ, solutia de Estracyt poate fi amestecata cu 250 ml solutie de glucoza 5% si administrata in perfuzie intravenoasa cu durata de cel mult 3 ore.
Instructiuni de utilizare: Estracyt injectabil va fi administrat doar de catre personalul medical specializat in tratamentul antineoplazic. O atentie sporita se impune pentru a preveni varsarea si contactul medicamentului cu tegumentele. Daca acestea se produc, aria afectata va fi clatita cu apa rece si sapun, iar materialele utilizate pentru curatare vor fi distruse prin incinerare. Solutia de Estracyt se prepara prin adaugarea lenta a solventului in flaconul ce contine produsul liofilizat, fara ase agita pentru a evita spumarea.

Contraindicatii

Estracyt nu va fi administrat pacientilor cu antecedente de hipersensibilitate la estradiol sau derivatii mustarurilor azotice. Afectiuni hepatice grave. Afectiuni cardiovasculare grave: ischemice, tromboembolice sau complicatii datorate retentiei hidrosaline.

Precautii
Estracyt va fi administrat cu prudenta la pacientii cu antecedente de tromboflebita, tromboza sau afectiuni tromboembolice, in special daca sunt asociate tratamentului cu estrogen. Prudenta se impune de asemenea la pacientii cu afectiuni vasculare cerebrale sau maladii coronariene.
Toleranta la glucoza – Datorita posibilei scaderi a tolerantei la glucoza, pacientii diabetici trebuie monitorizati cu atentie in timpul tratamentului cu Estracyt.
Hipertensiune arteriala – Datorita posibilitatii instalarii hipertensiunii arteriale, tesiunea arteriala trebuie monitorizata periodic.
Retentia hidrosalina– La unii pacienti tratati cu Estracyt s-a constatat exacerbarea unui edem periferic sau a unei insuficiente cardiace preexistente sau incipiente. Alte afectiuni care ar putea fi influentate de retentia hidrosalina, cum ar fi epilepsia, migrena sau disfunctia renala, necesita o urmarire atenta.
Metabolismul fosfo-calcic – deoarece poate influenta metabolismul calciului si fosforului, Estracyt trebuie administrat cu atentie la pacientii cu afectiuni osoase metabolice asociate cu hipercalcemie sau la pacientii cu insuficienta renala. Metabolismul Estracyt poate fi scazut la pacientii cu disfunctii hepatice. Prin urmare, la acestia, medicamentul va fi administrat cu prudenta si vor fi efectuate in mod regulat testele functionale hepatice.
Nota: deoarece anumite functii endocrine si hepatice sunt influentate de medicamentele ce contin estrogen de aceea si parametrii de laborator respectivi vor fi afectati .

Interactiuni medicamentoase si alte interactiuni
S-a constatat ca estrogenii cresc atat activitatea terapeutica cat si toxicitatea antidepresivelor triciclice, probabil prin inhibarea metabolizarii acestora. Laptele, produsele lactate sau medicamentele ce contin calciu, magneziu sau aluminiu pot impiedica absorbtia de Estracyt; prin urmare, administrarea concomitenta trebuie evitata. Mecanismul acestei interactiuni se bazeaza pe faptul ca estramustina formeaza saruri insolubile cu ionii metalici polivalenti. De asemenea, nu poate fi exclusa interactiunea dintre Estracyt si inhibitorii enzimei de conversie, care ar putea duce la sporirea riscului de instalare a unui edem angioneurotic.

Sarcina si alaptare
Se stie ca atat estradiolul, cat si mustarurile de azot sunt mutagene; prin urmare, barbatii aflati in tratament cu Estracyt trebuie sa ia masuri contraceptive.

Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule si de a lucra cu utilaje

Nu au fost semnalate reactii adverse asupra capacitatii pacientilor de a conduce autovehicule sau de a lucra cu utilaje.

Supradozare
Desi pana in prezent nu a fost semnalata aparitia vreunui caz de supradozare, este de asteptat ca asemenea episoade sa produca manifestari exacerbate ale reactiilor adverse cunoscute, in special a simptomelor gastrointestinale. In caz de supradozare, continutul gastric trebuie evacuat prin spalaturi gastrice si se va institui un tratament simptomatic. Dupa supradozarea cu Estracyt, se vor monitoriza parametrii hematologici si hepatici timp de cel putin sase saptamani.

Incompatibilitati
Capsule - Fosfatul de estramustina precipita in prezenta sarurilor de calciu, magneziu sau aluminiu.
Flacoane - Datorita incompatibilitatii chimice (reactia de precipitare), se recomanda ca la reconstituirea fiolei liofilizate destinate administrarii intravenoase sa nu se utilizeze solutii saline.

Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii adverse sunt ginecomastia si impotenta, greata/varsaturi si retentia hidrosalina/edemul. Reactiile adverse cele mai grave sunt tromboembolia, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca si, rareori, edem angioneurotic.
Reactiile adverse semnalate, prezentate pe organe si sisteme, sunt urmatoarele:
- Cardiovasculare: Retentia hidrosalina este frecventa. Insuficienta cardiaca. Cardiopatie ischemica, inclusiv infarct miocardic. Tromboembolie. Hipertensiune arteriala. Tromboflebita la locul injectiei (solutie i.v.).
- Gastrointestinale: Greata si varsaturile sunt frecvente, in special in timpul primelor doua saptamani de tratament. Diaree.
- Hepatobiliare: Insuficienta hepatica.
- Hematologice: Rareori anemie, leucopenie, trombocitopenie.
-  Endocrine: Ginecomastia si impotenta sunt frecvente.
- Sistem nervos central: Rareori slabiciune musculara, depresie, cefalee, confuzie, letargie.
- Altele: Au fost semnalate reactii de hipersensibilitate, inclusiv rash cutanat alergic si edem angioneurotic (edem Quincke, edem laringian). In multe dintre cazurile raportate, inclusiv unul fatal, pacientii se aflau sub tratament concomitent cu inhibitori ai enzimei de conversie. In cazul in care se instaleaza edemul angioneurotic, tratamentul cu Estracyt va fi intrerupt imediat.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link