Efectin er 75 mg

Efectin er 75 mg


Substanta activa
: Venlafaxinum

Compozitie: Fiecare capsula cu eliberare prelungita contine 75 mg venlafaxina (sub forma de clorhidrat de venlafaxina 84,85 mg) si excipienti: celuloza microcristalina, hipromeloza 2208, hipromeloza 2910, etilceluloza, talc, cerneala de imprimare, oxid rosu de fer (E 172), oxid galben de fer (E172), dioxid de titan (E 171), gelatina.


Indicatii
Efectin ER capsule face parte dintr-o grupa de medicamente denumite antidepresive. Efectin ER capsule se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor depresiei, inclusiv ale depresiei asociate cu anxietatea, la pacientii spitalizati si la cei din ambulatoriu.
- se utilizeaza si pentru prevenirea recaderilor dupa un episod depresiv sau pentru prevenirea recurentei episoadelor depresive.
- este indicat in tratamentul simptomelor in cazurile speciale de anxietate, inclusiv in tratamentul pe termen lung.
- tratamentul fobiei sociale, inclusiv pe termen lung si al tulburarii anxioase generalizate.
- tratamentul tulburarii de panica, inclusiv pe termen lung, cu sau fara agorafobie.
Efectin ER capsule se administreaza pe cale orala.


Contraindicatii

Nu luati Efectin ER daca:
- sunteti insarcinata (cu exceptia cazului in care medicul va recomanda sa luati Efectin ER)
- alaptati
- aveti hipersensibilitate la venlafaxina sau la oricare dintre ingredientele capsulelor
- aveti varsta sub 18 ani
- luati curent sau ati luat recent (in ultimele doua saptamani) un alt tip de medicament antidepresiv din categoria inhibitorilor de monoaminoxidaza (IMAO).


Reactii adverse
Ca si in cazul oricarui alt medicament, unii pacienti pot avea uneori efecte nedorite in cursul tratamentului cu Efectin ER, denumite reactii adverse.
In general, Efectin ER capsule este bine tolerat. Reactiile adverse vor aparea cel mai probabil la inceputul tratamentului sau la cresterea dozei. Daca apar efecte nedorite, acestea in general nu sunt grave si nu dureaza mult.
Daca lista de reactii adverse vi se pare alarmanta, va rugam sa luati in considerare faptul ca acestea nu apar la toti pacientii.
Lista contine si reactii adverse care apar foarte rar.
Cu toate acestea, daca oricare dintre simptomele de mai jos sunt severe sau se agraveaza, trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra:
- somnolenta
- accelerarea ritmului cardiac sau tulburari ale ritmului cardiac
- bufeuri de caldura
- scaderea sau modificarea apetitului, scaderea sau cresterea in greutate
- constipatie, diaree
- senzatie sau stare de rau
- nervozitate, agitatie, delir, ameteala, slabiciune, tulburari de somn, vise anormale, impotenta, dormitare, cascat, apatie, halucinatii, convulsii, acatizie, reactii maniacale, sindrom neuroleptic malign (NMS), sindrom serotoninergic
- senzatie ciudata la nivelul pielii, ca furnicaturi sau arsuri, transpiratie (inclusiv transpiratii nocturne), eruptie pe piele, prurit (mancarimea pielii), caderea parului, eritem polimorf (o afectiune a pielii) inclusiv sindromul Steven-Johnson, urticarie
- tinnitus (tiuit in urechi)
- bruxism (scrasnitul dintilor in timpul somnului)
- gura uscata
- tulburari de vedere, glaucom acut (cu unghi inchis)
- anomalii de ejaculare/orgasm, scaderea libidoului, menstruatie anormal de abundenta sau prelungita
- tulburari ale gustului
- sensibilitate la lumina
- eozinofilie pulmonara (o afectiune a plamanilor)
- dificultati la urinare (in general, ezitare inaintea urinarii)
- vanatai, sangerarea membranelor mucoase
- hepatita (inflamatia ficatului), pancreatita (inflamatia pancreasului)
- cresterea nivelului de prolactina (un hormon secretat la nivelul creierului)
- afectarea tesutului muscular, rigiditate musculara sau tremor, miscari anormale sau cresterea tonusului muscular
Informati-I imediat pe medicul durnneavoastra daca aveti o reactie alergica, manifestata ca eruptie pe piele, dificultate in respiratie sau orice alt simptom alergic.
Unii pacienti au manifestat ocazional ameteala sau pierderea echilibrului, datorate unei scaderi a tensiunii arteriale.
De asemenea, la unii pacienti s-au observat usoare modificari ale nivelurilor de colesterol sau de sodiu in sange, anomalii la nivelul celulelor din sange sau modificari ale functiei ficatului.
In unele cazuri s-a constatat o crestere usoara a tensiunii arteriale, deci se impune o monitorizare a tensiunii arteriale, in special la pacientii sub tratament cu medicamente antihipertensive.
In cazuri rare, pot aparea si accelerarea ritmului cardiac (tahicardie) si tulburari ale ritmului cardiac. Inhibitorii receptorilor de serotonina pot cauza anomalii ale agregarii plachetare.
Utilizarea la copii si adolescenti cu varste sub 18 ani
In mod normal, nu se recomanda utilizarea venlafaxinei in tratamentul copiilor si adolescentilor cu varste sub 18 ani.
De asemenea, trebuie sa stiti ca, in cadrul studiilor clinice, pacientii sub 18 ani tratati cu medicamente din aceasta clasa au prezentat un risc crescut de reactii adverse ca: tentativa de suicid, ideatie suicidara si ostilitate (cu precadere agresiune, comportament opozitional si furie).
Cu toate acestea, medicul dumneavoastra poate prescrie venlafaxina unui pacient sub 18 ani, in cazul in care considera ca este in interesul acestuia.
Daca medicul dumneavoastra a prescris venlafaxina unui pacient sub 18 ani si doriti sa discutati despre aceasta, va rugam sa va adresati medicului. Trebuie sa-l informati imediat pe medicul dumneavoastra daca apar sau se agraveaza oricare dintre simptomele enumerate mai sus la un pacient sub 18 ani care ia venlafaxina.
De asemenea, nu sunt disponibile date privind efectele de siguranta pe termen lung asupra cresterii, maturizarii si dezvoltarii cognitive si comportamentale la aceasta grupa de varsta.
Trebuie sa-l informati pe medicul dumneavoastra ca urmati tratament cu Efectin ER:
- inainte de a lua orice alt medicament
- in cazul aparitiei unei sarcini
- in cazul in care va internati in spital pentru tratament. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Mod de administrare
Luati intotdeauna Efectin ER exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Dozele si perioada de tratament vor fi ajustate individual de catre medic, in functie de raspunsul si toleranta pacientului. Nu modificati doza prescrisa. Doza initiala uzuala recomandata este de 75 mg o data pe zi.
Daca este necesar, doza poate fi crescuta de medicul dumneavoastra la 150 o data pe zi.
Daca este necesar, doza poate fi crescuta in continuare pana la 375 mg pe zi.
Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului sau farmacistului.
Daca medicul va prescrie Efectin ER capsule pentru prevenirea recaderii sau pentru prevenirea recurentei episoadelor depresive, dozele recomandate sunt similare celor utilizate in tratamentul initial. Se recomanda evaluarea cu regularitate a beneficiului terapiei pe termen lung de catre medicul dumneavoastra.
Efectin ER capsule se administreaza o data pe zi, aproximativ la aceeasi ora, fie dimineata, fie seara. Se recomanda administrarea capsulelor cu alimente. Fiecare capsula trebuie inghitita intreaga, cu lichide. Capsulele nu trebuie divizate, sfaramate, mestecate sau dizolvate in apa.
Durata tratamentului: Tratamentul poate dura cateva zile sau mai mult pana cand veti simti efectul medicamentului. Nu va ingrijorati - acest lucru este foarte normal.
Poate fi necesar sa luati Efectin ER capsule timp de cateva luni.
Daca se intampla acest lucru, nu va ingrijorati, nu este ceva neobisnuit.
Nu intrerupeti administrarea capsulelor fara recomandarea medicului, chiar daca va simtiti mai bine. Medicul dumneavoastra va decide periodic daca tratamentul trebuie continuat. Intreruperea tratamentului cu Efectin ER capsule, in special in doze crescute, se va face treptat si va fi monitorizata de medicul dumneavoastra. Perioada necesara pentru scaderea treptata a dozei variaza in functie de doza, de durata terapiei si de cazurile individuale.
Daca aveti impresia ca efectul terapeutic al Efectin ER este prea slab, sau prea puternic, adresati-va medicului sau farmacistului.


Precautii

Aveti grija deosebita cand luati Efectin ER:
- daca suferiti de o afectiune hepatica sau renala, caz in care doza de Efectin ER poate fi scazuti
- daca suferiti de epilepsie. Medicul dumneavoastra va va monitoriza atent in timpul tratamentului cu Efectin ER.
- daca aveti antecedente personale sau familiale de manie/ hipomanie si/sau agresiune
- daca luati cimetidina (un inhibitor al secretiei gastrice), in special daca sunteti in varsta sau suferiti de insuficienta hepatica, deoarece aceasta poate afecta actiunea Efectin ER
- daca suferiti de o afectiune oculara cauzata de cresterea presiunii intraoculare, sau daca prezentati un risc de glaucom acut (cu unghi inchis)
- daca suferiti de o afectiune cardiaca, sau daca ati avut sangerari la nivelul pielii/sau membranelor mucoase
- daca luati, sau daca ati luat recent, orice alt medicament antidepresiv, in special din categoria inhibitorilor de monoaminoxidaza (IMAO), sau daca suferiti de tulburari afective
- daca luati, sau ati luat recent, orice alte medicamente. Este posibil ca medicul sa va monitorizeze cu regutantate tensiunea arteriala si ritmul cardiac.
In timpul tratamentului, se recomanda sa evitati consumul de alcool etilic.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti femeie la varsta fertila, trebuie sa folositi mijloace contraceptive in timpul tratamentului cu Efectin ER.
Nu se recomanda administrarea Efectin ER capsule la femeile care alapteaza.

Forma de prezentare: Capsule gelatinoase tari, cu capac si corp portocaliu, imprimate cu cerneala rosie, continand granule albe pana la aproape albe. Capsule sunt disponibile in cutii ce contin folii cu 14, 28 si 30 de capsule.

Producator: Wyeth Lederle Pharma GmbH - Austria

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link