Dicționar medicamente

Cyclopent, solutie oftalmica

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Suspensie intratraheala 80 mg/ml poractant a, fracutie fosfolipidica obtinuta din plamani de porc, coresp. la 74 mg fosfolipide totale; fl. x 1,5 sau 3 ml

Indicatii:

Tratamentul nou-nascutilor prematur, cu sindrom de detresa respiratorie (RDS).

Doze:

Tratamentul se face individualizat. Doza initiala recomandata este de 5-10 mg administrata oral, o data pe zi. Doza poate fi crescuta dupa 4 saptamani la 20 mg. Doza de 40 mg se utilizeaza pentru pacientii cu hipercolesterolemie severa, care au un risc cardiovascular crescut.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, boala hepatica activa, incluzand cresterea inexplicabila, persistenta, a transaminazelor plasmatice si orice crestere a transaminazelor plasmatice care depaseste de 3 ori limita superioara a normalului; insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 30 ml/min); miopatie; tratament concomitent cu ciclosporina. Sarcina si alaptare. Femei in perioada fertila, care nu utilizeaza masuri contraceptive corespunzatoare.

Atentionari:

Numai in spital de catre personal medical instruit si cu experienta in terapia intensiva a nou-nascutilor prematur, avand la dispozitie aparate adecvate pentru ventilatie si terapie a nou-nascutilor cu RDS. La nou-nascutii prematur in urma unei rupturi a membranelor (superioara a 3 saptamani) rezultatele administrarii pot sa nu fie satisfacatoare.

Reactii adverse:

Frecvente: cefalee, ameteli, constipatie, greata, dureri abdominale, mialgie, astenie. Rare: miopatie, reactii de hipersensibilitate, incluzand inclusiv angio-edem. Mai putin frecvente: prurit, rash, urticarie.