Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Cum scăpăm de tusea seacă și de durerea în gât

26 august 2022
Share
Cum scăpăm de tusea seacă și de durerea în gât

Adeseori oamenii confundă tusea cu o boală, însă aceasta este de fapt un simptom care determină iritarea mucoasei. Tusea seacă se declanşează de fiecare dată când un factor irită mucoasele gâtului, ale traheii sau ale bronhiilor, canale care transportă aerul către plămâni. 

Aceasta este provocată de o inflamație a căilor respiratorii superioare, de virusuri, bacterii sau substanțe iritante. În general, tusea seacă apare în primele zile ale declanșării infecțiilor virale.

În fiecare an, conform celor mai recente statistici, peste 85% dintre adulți și peste 70% dintre copii se confruntă cu dureri în gât. Acestea apar cu precădere în perioadele de schimbare a anotimpurilor, de modificare a temperaturilor.

Despre durerea în gât

Durerea în gât poate semnala şi prezenţa amigdalitei. Aceasta este provocată de virusuri. Durerea în gât nu se tratează cu antibiotic, ci cu remedii antivirale, dar poate trece și de la sine, după câteva zile, fără tratament medicamentos, doar dacă sistemul imunitar este îndeajuns de puternic pentru a combate afecţiunea.  

Pentru a stabili cauza durerii în gât, în primul rând, medicul va verifica dacă pacientul are umflături în jurul amigdalelor. Totodată, va investiga dacă există și pete albe pe amigdale, după care va urma protocolul de investigații de laborator. Astfel, va reuși să diferenţieze anginele virale de cele bacteriene.

Pe lângă tratamentul specific, prescris de specialist, pentru durerile în gât și calmarea tusei, pacientul mai poate administra și siropul Naturalis BronhoSuport adulți, dar și suplimentul alimentar Naturalis Septocalmin Forte.

 tuse, tuse seaca, durere in gat, amigdalita, bronhosuport, septocalmin forte, remedii tuse, tratament tuse, remedii naturale tuse, remedii naturale durere in gat,  

Naturalis BronhoSuport adulți și Naturalis Septocalmin Forte, remedii pentru tractul respirator

Naturalis BronhoSuport este un sirop de tuse fără zahăr, expectorant, calmant și protector al mucoasei bronșice. Asocierea substanțelor bioactive din extractul de pătlagină și din tincturile de cimbru-de-cultură, ciuboțica-cucului, grindelia și tal de lichen-de-piatră, asociate cu mierea polifloră are efect benefic asupra sănătății sistemului respirator. Substanțele bioactive din cimbru-de-cultură (Thymusvulgaris) favorizează eliminarea prin tuse a secrețiilor bronșice.

 tuse, tuse seaca, durere in gat, amigdalita, bronhosuport, septocalmin forte, remedii tuse, tratament tuse, remedii naturale tuse, remedii naturale durere in gat,

Naturalis Septocalmin Forte, sub formă de drajeuri de supt, fără zahăr, este un supliment alimentar special conceput pentru a calma gâtul iritat. Are la bază o combinație unică de opt substanțe bioactive, cu rolul de a asigura o ameliorare rapidă a durerii în gât. Simptomul este frecvent întâlnit în cazurile de faringită, a cărei cauză este de cele mai multe ori o infecție virală, răceală, gripă sau coronavirus. Produsele Naturalis se pot achiziționa din farmaciile Catena.

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.