Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Corlentor, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 5 mg, 7,5 mg; ct. x 2 sau 4 blist. x 14 cpr.

Indicatii:

Angina pectorala cronica stabila la bolnavi cu ritm sinusal normal la care beta-blocantele sunt contraindicate.

Doze:

1000-1200 mg/zi, in doua prize, in timpul mesei, in asociatie cu interferon alfa-2b (administrata subcutanat) 3 milioane UI de 3 ori pe saptamana. Pacientii cu un clearance al creatininei < 50 ml/min nu trebuie tratati cu ribavirina. Nu se recomanda tratamentul cu ribavirina la copii si adolescenti sub 18 ani.

Contraindicatii:

Soc cardiogen, infarct miocardic acut, hipotensiune arteriala, IH severa, bloc sino-atrial, IC, angina pectorala instabila, sarcina, alaptare.

Atentionari:

Potential teratogen si/sau embriocid semnificativ. in timpul trat. si 4 luni dupa oprirea acestuia femeile cu potential fertil si partenerii trebuie sa foloseasca mijloace contraceptive eficace. Pacientii de sex masculin ale caror partenere sunt insarcinate trebuie sa foloseasca prezervativul pentru a minimaliza patrunderea de ribavirina in vagin. Monitorizarea functiei cardiace, deoarece anemia asociata cu utilizarea de ribavirina poate determina deteriorarea functiei cardiace sau exacerbarea simptomelor coronariene. Atentie la pacientii cu tulburari psihice sau ale SNC, inclusiv depresie clinica; la cei cu HIV care sunt tratati cu zidovudina sau stavudina (asocierea determina o viremie HIV crescuta). Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Vedere incetooata, bradicardie, extrasistole, tulburari digestive.
Nota pentru articolul «Corlentor, comprimate filmate»:1.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate