Revista care te menține sănătos

Știri

Consumatorii de cafea traiesc mai mult

1 iulie 2008
Share

Un nou studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea din Madrid a dus la formularea unei concluzii favorabile pentru consumatorii de cafea. Realizatorii studiului au declarat ca un consum regulat de cafea nu reduce durata de viata a individului ci, mai mult, ajuta la buna functionare a inimii mai ales in cazul persoanelor de sex feminin.

Acesta regula se aplica insa numai in cazul consumatorilor sanatosi. Cei care sufera de diverse afectiuni trebuie sa apeleze la sfatul medicului, cunoscute fiind efectele cofeinei pentru cresterea tensiunii arteriale. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de de 42.000 de barbati si mai mult de 84.000 de femei. La inceputul studiului, participantii nu prezentau probleme cardiace sau cancer.

Cercetatorii au constat ca femeile care consumau doua sau trei cani de cafea pe zi aveau un risc cu 25% mai scazut de deces cauzat de afectiunile cardiace. In cazul barbatilor, consumul regulat de cafea nu producea schimbari in eventualitatea aparitiei acestor afectiuni.

Sursa : http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_65873.html

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.