Revista care te menține sănătos

Stomatologie

Avantaje și dezavantaje: periuța de dinți clasică vs cea electrică

21 aprilie 2021
Share
Avantaje și dezavantaje: periuța de dinți clasică vs cea electrică

Produsele pentru igiena dentară, precum periuța de dinți, ața dentară sau apa de gură stau la bazele unei industrii globale de miliarde de euro. Există o multitudine atât de diversă de astfel de produse pe piață, încât, uneori, poate fi foarte dificil să înțelegi și să alegi care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Aceeași situație este valabilă și în cazul periuțelor de dinți. Care este mai eficientă? Cea electrică sau cea clasică? Pentru a înțelege mai bine acest lucru, mai jos v-am expus avantajele și dezavantajele celor două tipuri de periuțe de dinți.

Periuța de dinți electrică

Avantaje: Un avantaj foarte mare al periuțelor de dinți electrice constă în faptul că în general acestea sunt mai atractive și pot părea mai distractiv de utilizat. Acest aspect poate fi foarte important pentru persoanele reticente în a se spăla pe dinți de minimum 2 ori pe zi, în special pentru copii, pentru care acest tip de periuță de dinți poate reprezenta un motiv de entuziasm.

Periuțele de dinți electrice pot fi o modalitate excelentă prin care să economisești timp și pot face o treabă mai eficientă în curățarea dinților, având în vedere că acestea pot produce între 6.000 și 30.000 de oscilații pe minut. Acest fapt înseamnă că va dura mai puțin pentru a-ți curăța dantura în mod corespunzător.

Dezavantaje: Chiar și cele mai ieftine periuțe de dinți electrice costă în general mai mult decât cele clasice, cele de calitate având prețuri semnificativ mai ridicate. Pe lângă costul inițial al periuței și încărcătorului, apare ulterior și costul capetelor acesteia, care poate fi destul de mare, în funcție de tipul periuței.

Dimensiunile periuței de dinți electrice pot fi din nou un dezavantaj pentru cei care preferă să aibă un bagaj de călătorie cât mai mic sau preferă o toaletă cât mai puțin aglomerată.

secundara_periuta_electrica_inainte de PERIUTA DE DINTI CLASICA

Periuța de dinți clasică

Avantaje: Cel mai mare avantaj al periuțelor clasice este faptul că ai control total asupra modului în care îți periezi dantura. Poți decide cât de repede și cât de apăsat să-ți periezi dinții, gingiile, limba etc. Acest aspect rezultă într-o curățare mai confortabilă pentru persoanele care au anumite zone sensibile în cavitatea bucală.

Periuțele de dinți obișnuite sunt mult mai eficiente din punct de vedere financiar, având prețuri mult mai avantajoase. Nu ocupă nici foarte mult spațiu, ceea ce le fac să reprezinte alternativa potrivită pentru o plecare în vacanță. De asemenea, nu sunt foarte multe lucruri care se pot defecta la o astfel de periuță, aceasta neavând în componența sa butoane, baterii sau circuite electrice care să se defecteze în timp.

Dezavantaje: Periuțele de dinți obișnuite se bazează pe tehnica de periaj a utilizatorului pentru a efectua o curățare cât mai eficientă a cavității bucale. Aceasta este o problemă pentru persoanele care nu au la dispoziție timpul necesar pentru a se peria corespunzător.

De asemenea, periuța de dinți clasică poate părea mult mai banală comparativ cu cea electrică. Astfel, în special în cazul copiilor sau adulților atrași de tehnologie, acestea nu sunt la fel de atractive.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.