Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Asal, capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Drajeuri 25 mg; cutie x 2 blist. x 15 dj.

Indicatii:

Tratamentul cancerului de san avansat, la femeile in postmenopauza naturala sau indusa, la care boala a progresat sub trat. antiestrogenic. Eficienta nu a fost demonstrata la pacientele a caror tumora este lipsita de receptori estrogenici.

Doze:

Administrare orala: Ulcer duodenal si ulcer gastric benign: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 4-8 sapt.. Ulcere induse de AINS: 150 mg de 2 ori pe zi sau 300 mg seara, 8-12 sapt. Profilaxie: 150 mg de 2 ori pe zi, administrare concomitenta cu AINS. Ulcer postoperator: 150 mg de doua ori pe zi, timp de 4 saptamani. Sindrom Zollinger-Ellison: initial 150 mg de 3 ori pe zi. Dispepsie cronica episodica: 150 mg de 2 ori pe zi, cel putin 6 saptamani. Profilaxia hemoragiilor datorate ulcerelor de stres: 150 mg de 2 ori pe zi. insuficienta renala severa 150 mg. Adm. injectabil: intravenos lent (peste 2 minute), 50 mg/20 ml, la 6-8 ore; perfuzie 25 mg/ora timp de 2 ore, perfuzia repetandu-se la 6-8 ore;50 mg, la 6-8 ore.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la exemestan. Premenopauza. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Statusul postmenopauza trebuie confirmat prin masurarea concentratiilor serice de LH, FSH si estradiol; prudenta la pacientii cu IH sau IR; copii; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Bufeuri, greata, oboseala, transpiratie si ameteli. RA mai rare: cefalee, insomnie, durere, eruptii cutanate, durere abdominala, anorexie, voma, depresie, alopecie, edem periferic sau al membrelor inferioare, constipatie si dispepsie. Au fost raportate ocazional trombocitopenie si leucopenie. Au fost observate ocazional cresteri ale enzimelor hepatice si ale fosfatazei alcaline.