Dictionar medicamente

Argatroban, solutie injectabila

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Liofilizant pentru solutie injectabila 4 mg; cutie x 25 flacon pulbere + 25 f. solvent x 2 ml

Indicatii:

Miorelaxant in anestezia generala, in interventii chirurgicale unde efectul miorelaxant trebuie sa dureze mai mult de 30 minute.

Doze:

Hipertensiune arteriala: initial 5 mg/zi; doza de intretinere: 20-40 mg/zi, in 2 prize; insuficienta renala, varstnici: initial 2,5 mg/zi. Insuficienta cardiaca: initial 2,5 mg/zi; doza de intretinere: 10-20 mg/zi, in 2 prize.

Contraindicatii:

Miastenia gravis. Atentionari: Administrare numai in unitatile de terapie intensiva bine echipate. Se folosesc numai solutiile proaspat preparate.

Atentionari:

Administrare cu prudenta la pacienti cu boala cardiaca ischemica, antecedente de insuficienta cardiaca, insuficienta ventriculara stanga, hipertensiune arteriala, edeme anterior inceperii tratamentului, antecedente de boli cerebrovasculare, functie renala alterata, antecedente de perforatii gastrointestinale, ulcere si hemoragii digestive superioare, varsta peste 65 de ani, disfunctie hepatica.

Reactii adverse:

Bradicardie, mai ales la pacientii care au primit si halotan sau fentanil, concomitent sau in timpul inducerii anesteziei.
tonica
2010-12-13T18:52:41+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc