Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Agapurin, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie bucofaringiana; 100 g sol. contin 15 g extract etanolic din petale de trandafir si excipienti: miere de albine, apa purificata; cutie x 1 fl. x 64 g

Indicatii:

Stomatite aftoase, microbiene, micotice.

Doze:

Adulti si copii peste 6 ani: 2-3 picatiri, in fiecare nara, de 2 ori/zi, dimineata si seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la unul din componenti. Glaucom cu unghi inchis; pacienti in trat. cu IMAO; rinita uscata sau atrofica; dupa hipofizectomie transsfenoidala sau dupa o interventie la nivel nazal sau bucal cu afectarea durei mater. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

hipertensiune arteriala, afectiuni coronariene, hipertiroidism sau diabet zaharat. Pacienti care reactioneaza puternic la adrenergice (insomnie, vertij, tremuraturi, aritmie cardiaca). Se administreaza maxim 3-5 zile; utilizarea prelungita si excesiva conduce la hiperemie secundara si rinita cronica.

Reactii adverse:

Locale: senzatie de arsura si iritare la nivelul nasului si gatului. In utilizare excesiva si prelungita: uscaciunea mucoasei nazale, hiperemie secundara si o rinita iatrogena. Generale: greata, cefalee, insomnie, bradicardie si rareori palpitatii. Izolat manifestari alergice sistemice si tulburari pasagere ale vederii.