Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Rigevidon, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila intramuscular; 1 seringa preumpluta contine 300 µg imunoglobulina anti-D; cutie x 5 sau 25 seringi

Indicatii:

Inainte de nastere: profilaxie, in perioada 26-28 saptamani; amniocenteza, biopsie din vilozitati coriale si prelevarea percutanata de sange din cordonul ombilical; traumatism abdominal sau manevra obstetricala; sarcina ectopica; avort sau amenintare de avort la orice stadiu al sarcinii, cu continuarea sarcinii. Dupa nastere: Se administreaza mamei, daca nou-nascutul este Rh-pozitiv.Transfuzii de sange incompatibil sau de produse de sange incompatibile.

Doze:

Oral, la adulti: 50 mg cu o ora inainte de activitatea sexuala, maxim 100 mg si minim 25 mg, maxim 1 data/zi. Varstnici: doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta renala: usoara sau moderata (Cl creatinina 30-80 ml/min) aceleasi doze ca la adulti; severa (Cl creatinina < 30 ml/min) doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. Insuficienta hepatica: Doza initiala 25 mg, maxim 50-100 mg. in hipertensiunea arteriala pulmonara, doza recomandata este de 20 mg, de trei ori pe zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate; rinita sicca; copii sub 6 ani pentru solutie 0,1%, respectiv copii sub 2 ani pentru solutie 0,05%; glaucom, indeosebi cu unghi ingust.

Atentionari:

Tratamentul cronic are risc de atrofie a mucoasei nazale; prudenta la cardiaci, feocromocitom, hipertiroidie, diabet zaharat; fenomene de rebound; interactiuni medicamentoase cu IMAO, antidepresive triciclice; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Iritatie locala, moderata si tranzitorie, rebound al congestiei, congestie reactiva cu rinita indusa medicamentos, cefalee, insomnie, astenie, tulburari de vedere, palpitatii, tahicardie, hipertensiune arteriala.