Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Ulceran, comprimate

22 august 2017
Share

Prezentare:

Concentratie pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml; ct. x 1 fl. pulb.

Indicatii:

Ca unic tratament de modificare a bolii in scleroza multipla recidivanta remitenta, foarte activa, pentru urmatoarele grupuri de pacienti: pacienti cu activitate intensa a bolii, in ciuda tratamentului cu un beta-interferon, pacienti cu evolutie rapida.

Doze:

Doza recomandata la adulti este de 100 mg initial urmata de doze de 50 mg la fiecare 12 ore, timp de 5 pana la 14 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Leucoencefalopatie multifocala progresiva (LMP). Pacienti cu risc crescut de infectii produse de germeni conditionat patogeni, inclusiv pacienti imunocompromisi. Asocierea cu beta-interferoni sau glatiramer acetat. Malignitati active cunoscute, cu exceptia pacientilor cu carcinom bazocelular. Copii si adolescenti.

Atentionari:

Nu este recomandat pentru utilizare la pacientii cu varsta peste 65 de ani, datorita lipsei datelor in cazul acestei populatii. inainte de inceperea tratamentului, trebuie sa fie disponibila o examinare recenta prin IMR, pentru a exclude posibilitatea LMP. Nu trebuie administrat prin injectare in bolus. Pacientii trebuie supravegheati in timpul perfuzarii si timp de o ora dupa terminarea acesteia. Trebuie sa fie disponibile resurse pentru managementul reactiilor de hipersensibilitate. Pacientii trebuie monitorizati la intervale regulate pentru orice semne sau simptome neurologice noi sau agravate, care pot sugera LMP. Daca apare o infectie produsa de germeni conditionat patogeni, administrarea trebuie oprita definitiv. Monitorizare hepatica. Pe timpul sarcinii se intrerupe administrarea. in timpul administrarii se interzice alaptarea. Pacientilor trebuie sa li se dea cardul special al pacientului.

Reactii adverse:

Frecvent: cefalee, ameteala, varsaturi, greata, artralgie, infectii ale tractului urinar, rinofaringita, frisoane paroxistice, pirexie, oboseala, urticarie.