Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Trimepranol, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 300 mg, 600 mg; cutie x 5 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul crizelor epileptice partiale insotite sau nu de convulsii tonico- clonice generalizate secundar.

Doze:

Adulti – Initial, 8-10 mg/kg/zi, in doua prize. Doza poate fi marita treptat, cu 600 mg/saptamana. Efectele terapeutice sunt observate la doze intre 600 mg/zi si 2400 mg/zi. Copii mai mari de 6 ani – 8-10 mg/kg/zi, in doua prize. Daca este indicat clinic, doza poate fi marita cu maximum 10 mg/kg/zi, la intervale de aproximativ o saptamana, de la doza de inceput, pana la maxim al dozei de 46 mg/kg/zi, pentru a obtine raspunsul clinic dorit.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oxcarbazepina sau la oricare dintre excipienti. Sarcina (poate produce malformatii fetale grave, de ex. gura de lup) si alaptare.

Atentionari:

S-a constatat o scadere a concentratiei plasmatice de sodiu (< 125 mmol/l), de obicei asimptomatice si care nu necesita ajustarea terapiei. Experienta dobandita in urma studiilor clinice arata ca natremia revine la valori normale atunci cand doza de Trileptal este redusa, tratamentul este intrerupt sau pacientul este supus unor restrictii (de exemplu, reducerea cantitatii de fluide ingerate). Scade eficacitatea contraceptivelor orale. La ingerarea de alcool, se poate potenta efectul sedativ.

Reactii adverse:

Foarte frecvente – ameteli, cefalee, somnolenta, oboseala, greata, varsaturi, diplopie. Frecvente – astenie, agitatie, amnezie, apatie, ataxie, tulburari de concentrare, confuzie, depresie, nistagmus, tremor, constipatie, diaree, dureri abdominale, acnee, alopecie, rash, hiponatremie.
Nota pentru articolul «Trimepranol, comprimate»:3.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate