Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Trexan, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Drajeuri cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 dj.

Indicatii:

Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. Tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.

Doze:

1 picatura in sacul conjunctival, o data pe zi. Recomandabil a se administra seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.

Atentionari:

La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, administrarea se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.
Nota pentru articolul «Trexan, comprimate»:1.00/ 5 (1 vot)