Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Traheita

13 decembrie 2010
Share

Inflamatie acuta sau cronica a mucoasei care tapeteaza interiorul traheei.

Cauze – O traheita este, in general, de origine infectioasa (bacteriana sau virala), uneori iritativa (provocata, de exemplu, de inhalarea de substante toxice – produse clorate mai ales). Forma cea mai curent intalnita este traheita acuta virala, care se raspandeste prin epidemii de primavara si de toamna si care se vindeca spontan in cateva zile. O traheita este de cele mai multe ori asociata cu o rinafaringita, cu o laringita sau cu a bronsita (inflamatie, respectiva rinofaringelui, a laringelui sau a bronhiilor; in acest ultim caz se vorbeste de traheobronsita).

Simptome si semne – O traheita se manifesta prin chinte de tuse persistente, care provoaca o durere toracica. In primul timp, aceasta tuse este uscata, apoi, in cel de al doilea timp, este insotita de expectoratie in caz de extindere a inflamatiei la bronhii.

Tratament – Inainte de toate, tratamentul este cel al simptomelor traheitei (medicamente antitusive); antibioticele nu sunt prescrise decat in caz de infectie bacteriana.

 

Nota pentru articolul «Traheita»:1.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate