Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Toxogonin, fiole

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 4 mg, 8 mg; cutie x 1, 2, 4, 8 sau 14 blist. x 7 cpr.

Indicatii:

Tratamentul simptomelor (polakiurie si/sau mictiuni imperioase si/sau incontinenta imperioasa) care pot surveni la pacientii cu sindrom de vezica hiperactiva.

Doze:

Schizofrenie. Per os: Adulti: doza de start 2 mg/zi; doza de intretinere: 4-6 mg. Varstnici: doza de start 0,5 mg, de 2 ori/zi; apoi cresteri de 0,5 mg de 2 ori/zi pana la 1-2 mg de 2 ori/zi. Boli renale si hepatice: doza de start 0,5 mg de 2 ori pe zi; doza de mentinere: 1-2 mg de 2 ori/zi. Injectabil: 25-50 mg la 2 saptamani.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substanta activa, arahide sau soia, sau la oricare dintre excipienti, retentie urinara, retentie gastrica, glaucom cu unghi ingust, necontrolat terapeutic, miastenia gravis, insuficienta hepatica severa (Child Pugh C), utilizarea concomitenta a unor inhibitori potenti ai CYP3A4 la pacientii cu insuficienta hepatica sau renala moderata pana la severa, colita ulcerativa severa, megacolon toxic.

Atentionari:

Nu este recomandat pentru utilizarea la copii sau adolescenti sub 18 ani, datorita lipsei datelor referitoare la siguranta si eficacitate. Se utilizeaza cu atentie la pacientii cu: obstructie a fluxului vezical urinar semnificativa din punct de vedere clinic cu risc de retentie urinara, tulburari obstructive gastro-intestinale (de exemplu stenoza pilorica), reflux gastro-esofagian si/sau pacienti care urmeaza concomitent tratament cu medicamente (cum ar fi bisfosfonati oral) care pot determina sau exacerba esofagita, motilitate gastro-intestinala redusa, neuropatie autonoma, glaucom cu unghi ingust, controlat terapeutic.

Reactii adverse:

Tratamentul poate determina efecte antimuscarinice usoare spre moderate, cum ar fi xerostomie, uscarea ochilor, dispepsie si constipatie.