Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Tetagam, solutie injectabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie injectabila intramuscular; 1 ml contine: Ig umana 100-170 mg, cu un continut de IgG minimum 95% si anticorpi antitoxina tetanica min. 250 UI; cutie x 1, 2, 10, 20, 50 sau 100 f. x 1 ml; cutie x 1 f. x 2 sau 4 ml

Indicatii:

Profilaxia tetanosului la persoane cu plagi, a caror vaccinare este incompleta/necunoscuta. Tratamentul tetanosului clinic manifest.

Doze:

Oral: 250 mg, o data pe zi. Durata tratamentului variaza, in functie de indicatie si de severitatea infectiei, intre 2-6 saptamani si pina la 6 luni. Administrarea topica: 1-2 aplicatii/zi. Durata tratamentului: 1-4 saptamani.

Contraindicatii:

Riscul letal asociat infectiei tetanice elimina orice contraindicatii potentiale.

Atentionari:

Prudenta la persoanele cu hipersensibilitate cunoscuta la Ig omologe, in special la pacienti cu deficit de IgA si anticorpi anti IgA. A nu se injecta intravascular! Injectarea intravasculara poate declansa simptome de soc, in special in cazul sindromului de imuno-deficienta. Se recomanda retragerea pistonului seringii, inaintea inj., pentru a controla daca nu s-a patruns in lumenul vascular. Dupa administrarea Ig, se recomanda pastrarea unui interval de cel putin 3 luni pana la vaccinarea cu virus viu atenuat (ex. oreion, rujeola, rubeola, combinatii ale acestora si varicela). Pentru urmatoarele tipuri de vaccinari nu este necesara respectarea vreunui interval de timp: vaccinuri cu administrare orala (antipoliomielitic, anti-tifoidic), vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (anti-difteric, anti-tetanic si combinatii ale acestora). La efectuarea testelor de laborator, Ig pot conduce la rezultate fals pozitive, pentru o anumita perioada de timp. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Uneori pot surveni: jena si inflamare la locul injectiei, febra, reactii cutanate generalizate, frisoane, in rare cazuri, au fost observate senzatie de greata si voma, cefalee, reactii circulatorii (tahicardie, bradicardie, hipertensiune arteriala, transpiratii, vertij) si reactii de tip alergic (eritem, urticarie, dispnee si soc, extrem de rar). La adm. produselor preparate din plasma umana, transmiterea agentilor infectiosi nu poate fi total exclusa, aceasta fiind valabila si in cazul agentilor.
Nota pentru articolul «Tetagam, solutie injectabila»:1.00/ 5 (1 vot)