Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Streptococie supurativa

13 decembrie 2010
Share

Este o infectie cu streptococ ce antreneaza formarea de puroi, fiind contractat de cele mai multe ori pe cale aeriana.
Diferite tipuri de streptococia supurativa – Mecanismul acestei infectii este fie multiplicarea germenelui, fie o toxiinfectie (infectie printr-o toxina secretata de catre bacterie).
– Infectiile supurative cu streptococ, frecvente la copil, ating indeosebi caile aeriene superioare (angina, sinuzita, adenita) si urechile (otita). O atingere cutanata (impetigo, erizipel, celulita – inflamatie a tesutului subcutanat) este, de asemenea, posibila. Septicemia cu streptococ (diseminarea germenelui prin circulatia sangvina), rara, porneste de cele mai multe ori de la un focar infectios initial urinar sau digestiv
– Toxiinfectiile cu streptococ sunt reprezentate prin scarlatina: germenele este localizat in gatlej si provoaca o angina, dar toxina difuzeaza in tot organismul si declanseaza alte semne ale afectiunii (eruptie cutanata, indeosebi).

Tratament – Tratamentul consta in administrarea de antibiotice din grupa penicilinelor. Astfel de infectii pot recidiva: anginele streptococice cu repetitie nu sunt rare la copil.

Nota pentru articolul «Streptococie supurativa»:3.00/ 5 (2 voturi)