Revista care te mentine sanatos

Dictionar medicamente

Sonata, capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere si solvent pentru solutie injectabila 10 mg, 15 mg, 20 mg; cutie x 30 flacon Liofilizant + 30 flacon solv x 8 ml (10 mg, 15 mg, 20 mg); cutie x 1 flacon Liofilizant + 1 flacon solv x 8 ml (20 mg)

Indicatii:

Tratamentul pacientilor cu acromegalie, care au raspuns insuficient la metodele chirurgicale si/sau radioterapeutice si la care tratamentul adecvat cu analogi de somatostatina nu a dus la normalizarea concentratiei de IGF-I sau nu a fost tolerat.

Doze:

Oral: initial 4-48 mg; scleroza multipla 200 mg/zi; edem cerebral 200-1000 mg/zi; transplant de organe 7 mg/kg si zi (eventual terapia alternanta). Inj.: doza initiala variaza de la 10 mg la 500 mg. Cazuri grave 30 mg/kg repetat la fiecare 4-6 ore, timp de 48 de ore. Cancer in stadiul terminal, 125 mg i.v. zilnic 8 saptamani. Profilaxia starilor de greata si voma 250 mg i.v. Traumatism medular acut: initial30 mg/kg i.v. in bolus, apoi 5,4 mg/kg si ora. Inj. local: in functie de marimea articulatiei si de severitatea afectiunii.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Trebuie monitorizate concentratiile serice de IGF-I, ALT, AST.

Reactii adverse:

Cele mai frecvente – reactii aparute la nivelul locului de administrare (eritem, durere), hipersudoratie, cefalee si astenie.
Nota pentru articolul «Sonata, capsule»:4.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate