Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Sintalgon, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Granule 4 mg; ct. x 7 sau 28 plicuri

Indicatii:

Profilaxia si tratamentul cronic al astmului bronsic la adult si copil. Profilaxia simptomelor diurne si nocturne ale astmului bronsic. Tratamentul pacientilor cu astm bronsic indus de aspirina. Profilaxia bronhoconstrictiei indusa de efort. Ameliorarea simptomelor diurne si nocturne ale rinitei alergice sezoniere.

Doze:

Oral: Doza initiala uzuala: 30-60 mg/zi, in 1-3 prize. Doza de intretinere: 30 mg/zi. Inj. intramuscular: 2-4 mg de 2 ori/zi. Perf. intravenos lenta: 4-8 mg/doza in 100 ml ser fiziologic sau glucoza. Injectarea i.a.: 4 mg/doza in 10 ml ser fiziologic, adm. timp de 2 minute Se poate incepe tratamentul. pe cale parenterala si continua pe cale orala.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Comprimatele nu trebuie folosite in tratamentul crizelor de astm. Pacientii trebuie sfatuiti sa aiba la indemana medicatia de urgenta corespunzatoare. Nu trebuie sa inlocuiasca brusc tratamentul cu glucocorticoizi administrati pe cale inhalatorie sau orala. La pacientii tratati cu antiastmatice, inclusiv antagonisti ai receptorilor pentru leucotriene, reducerea dozei de glucocorticoizi administrati sistemic (monitorizare clinica) a fost urmata, in cazuri rare, de eozinofilie, vasculita cu rash, AGravare a simptomatologiei pulmonare, complicatii cardiace si/sau neuropatie, uneori diagnosticata ca sindrom Churg-Strauss si vasculita sistemica eozinofilica. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Rar reactii de hipersensibilitate (inclusiv reactii anafilactice, angioedem, prurit, rash, urticarie si, foarte rar, infiltrat eozinofilic hepatic), tulburari ale viselor si halucinatii, somnolenta, iritabilitate, agitatie, insomnie si foarte rar, convulsii; greata, varsaturi, dispepsie, diaree; mialgii, inclusiv crampe musculare, tendinta accentuata la sangerare, tendinta la hematoame si edeme.
Nota pentru articolul «Sintalgon, comprimate»:2.00/ 5 (1 vot)