Revista care te mentine sanatos

Dictionar medical

Sindrom lacunar

luni, 13 decembrie 2010
Share

Atingere neurologica legata de aparitia unei "lacune" in creier, adica a unui accident vascular cerebral ischemic de dimensiuni mici (mai putin de 2 centimetri).
Simptome si semne – Dat fiind caracterul limitat al leziunii, acest sindrom se exprima, de obicei, prin atingerea unei singure functii neurologice: hemiplegie (deficit motor al unei jumatati a corpului), hemianestezie (deficit senzitiv al unei jumatati a corpului), etc.
Tratament si prognostic – Tratamentul este in principal preventiv si consta in reducerea factorilor de risc (hipertensiune arteriala) susceptibili sa antreneze lacune cerebrale.
Prognosticul sindroamelor lacunare este, de obicei, favorabil, acestea ameliorandu-se in cateva luni. Totusi, atunci cand in creier s-au dezvoltat lacune multiple, tulburarile tind sa persiste definitiv si sa antreneze o stare, zisa lacunara, care asociaza un sindrom pseudo bulbar (atingere laringofaringeana cauzata de o leziune a doua fascicule piramidale), un mers cu pasi mici si tulburari intelectuale.

Nota pentru articolul «Sindrom lacunar»:2.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2010-12-13T19:03:22+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate