Dicționar medicamente

Seroxat, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu eliberare prelungita 50 mg, 200 mg, 300 mg; cutie 6 blist. 10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul schizofreniei. Tratamentul episoadelor maniacale din psihoza bipolara.

Doze:

Comprimate filmate cu eliberare prelungita: o data pe zi, 300 mg (ziua 1), 600 mg (ziua 2) si pana la 800 mg din ziua a treia. Doza eficace uzala este de 400-800 mg/zi, in functie de raspunsul clinic si de toleranta pacientului. La varstnici si la pacienti cu insuficienta renala sau IH se vor administra doze mai mici.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Prudenta in administrarea la pacienti cu afectiuni cardiovasculare cunoscute, boli cerebrovasculare, convulsii in antecedente, varstnici. La aparitia semnelor de diskinezie tardiva, trebuie avuta in vedere reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului, de sindrom neuroleptic malign, se intrerupe tratamentul. La intreruperea brusca a tratamentului, pot aparea: greata, varsaturi, insomnie, recurenta simptomelor psihotice, miscari involuntare patologice, de aceea, tratamentul se intrerupe treptat. Interactiuni cu: carbamazepina, antifungice azolice, antibiotice macrolide. In sarcina se utilizeaza numai cand beneficiul depaseste riscurile potentiale. Femeile care alapteaza trebuie sa intrerupa administrarea in timpul tratamentului. Produce somnolenta si afecteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Seroquel nu este recomandat pentru utilizare in tratamentul psihozei asociate dementei la varstnici.

Reactii adverse:

Frecvent: somnolenta, ameteli, uscaciunea gurii, astenie usoara, constipatie, tahicardie, hipotensiune ortostatica si dispepsie. Alte reactii adverse rare, comune antipsihoticelor: sincope, sidrom neuroleptic malign, leucopenie, neutropenie si edeme periferice.