Revista care te mentine sanatos

Dictionar medicamente

Septovag, pulbere

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate 5 mg; cutie 6 blist. 10 Comprimate

Indicatii:

Monoterapie in stadiile precoce ale parkinsonismului. Potenteaza si prelungeste efectul levodopei. Boala Alzheimer si dementa de tip Alzheimer usoara si moderata.

Doze:

Boala Parkinson, doza initiala zilnica: 5-10 mg dimineata. In boala Alzheimer, doza zilnica initiala 5 mg dimineata, maxim 10 mg/zi.

Contraindicatii:

Sindroame extrapiramidale ce nu sunt insotite de deficienta de dopamina (tremor esential, coree Huntington); hipersensibilitate.

Atentionari:

In prezenta bolilor asociate: ulcer gastric si duodenal, hipertensiune oscilanta, aritmii, angina pectorala severa sau psihoza. in asociere cu levodopa se recomanda control medical strict. La doze peste 20 mg, creste riscul reactiilor hipertensive, in special in cazul consumarii alimentelor bogate in tiramina (branzeturi, vin rosu, ficat de pasare etc.). Tulburari gastrointestinale la pacientii cu intoleranta la lactoza.

Reactii adverse:

Rareori, in monoterapie: uscaciunea gurii, tulburari moderate ale somnului, vedere incetosata.
Nota pentru articolul «Septovag, pulbere»:4.00/ 5 (1 vot)
tonica
2010-12-13T18:53:11+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate