Dicționar medicamente

Oslif breezhaler , capsule

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 4 mg, 8 mg; cutie� 10 cpr.

Indicatii:

Greturi si varsaturi produse de citostatice si radioterapie sau postoperatorii.

Doze:

Greata si varsaturi produse de citostatice si radioterapie. Adulti: 8 mg/zi administrate intravenos sau intramuscular lent, inaintea chimio- sau radioterapiei. Pentru protejarea fata de efectul emetic intarziat sau prelungit (dupa 24 de ore) se da oral. Dozele intre 8-32 mg se administreaza in perfperfuzie intravenoasa, diluata in 50-100 ml solutie salina izotona administrata in cel putin 15 minute Alternativ, se pot da 8 mg inaintea chimioterapiei, in injectie lenta intravenoasa sau intramuscular, urmata de 2 doze de 8 mg injectabile intravenos sau intramuscular la intervale de 2-4 ore sau in perfuzie continua, 1 mg/ora, timp de pana la 24 ore. Se poate asocia un glucocorticoid injectabil intravenos inaintea chimioterapicului. Copii: doza unica intravenos de 5 mg/m2 inaintea chimioterapiei. Se continua admimistrarea 5 zile dupa terminarea curei de citostatice. Pentru prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor post-operatorii. Adulti: 4 mg injectabil intramuscular sau intravenos lent, in faza de inductie a anesteziei si postoperator. Copii: intravenos lent 0,1 mg/kg, maxim 4 mg, inainte sau dupa inductia anesteziei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la ondansetron sau la oricare dintre componentii produsului. Sarcina si alaptare.

Atentionari:

Pacienti cu afectiuni hepatice: doza maxima 8 mg/zi. Hipersensibilitate la tropisetrona si alte antiserotoninice. In caz de obstructie intestinala subacuta.

Reactii adverse:

Frecvent cefalee, bufeuri, sughit; ocazional cresteri asimptomatice ale transaminazelor; constipatie; reactii de hipersensibilitate, chiar soc anafilactic; tulburari vizuale tranzitorii si ameteli la adm. rapida; reactii extrapiramidale, distonii, convulsii; dureri anginoase, aritmii, bradicardie, hipertensiune arteriala; reactii locale la nivelul injectarii intravenoase.