Revista care te mentine sanatos

Dictionar medicamente

Mirena, diu (sterilet)

22 septembrie 2017
Share

Prezentare:

Comprimate 0,18 mg, 0,7 mg; cutie x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Boala Parkinson idiopatica, ca monoterapie in stadiul incipient al bolii, si in asociere cu levodopa in stadiul avansat al afectiunii.

 

Doze:

Oral: Adulti: 7,5-15 mg. Pacienti in varsta, debilitati, cu IR si/sau IH 7,5 mg. Inj.: Adulti: 0,07-0,1 mg/kg; Copii: 0,15-0,20 mg/kg; Varstnici si tarati: 0,025-0,05 mg/kg.

 

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Alaptare.

 

Atentionari:

Hipertensiune arteriala ortostatica la care apare toleranta in cazul titrarii gradate a dozei adm. Potentarea efectelor secundare de tip dopaminergic ale levodopa (diskinezii). Monitorizarea oftalmologica la intervale regulate, sau cand apar anomalii ale vederii. Pacienti sub 18 ani. Ajustarea dozei la pacientii cu afectare renala. Sarcina. Soferi si activitati de precizie.

 

Reactii adverse:

Hipertensiune arteriala ortostatica, greata, diskinezie, insomnie, somnolenta, halucinatii, cefalee, constipatie, anormalitati onirice si confuzie.
Nota pentru articolul «Mirena, diu (sterilet)»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate