Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

MAI acorda sprijin pentru prevenirea si combaterea virusului West Nile

1 septembrie 2010
Share

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) va acorda sprijin instituţiilor implicate în prevenirea şi combaterea situaţiilor de risc ce ar putea fi determinate de infectarea cu virusul West Nile.
Potrivit unui comunicat al ministerului dat marţi publicităţii, MAI a transmis unităţilor subordonate o serie de măsuri pentru intensificarea cooperării cu celelalte autorităţi ale administraţiei publice şi cu direcţiile de sănătate în scopul realizării unui schimb de date referitoare la cazurile de infectare cu virusul West Nile.
Centrele medicale judeţene aparţinând MAI şi cel din Bucureşti vor asigura prelucrarea aspectelor de interes privind prevenţia individuală şi colectivă, simptomatologia şi măsurile de evitare a contactării virusului de către personalul propriu, se arată în comunicat.
Un număr de şapte cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost confirmate în România, dintre acestea două soldându-se cu deces, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla. Potrivit Ministerului Sănătăţii, alte trei cazuri sunt în curs de confirmare.