Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Lipofundin mct/lct 20%, emulsie pt. perfuzii

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 145 mg nanoparticule; cutie x 3 blist. x 10 comprimate

Indicatii:

Tratament unic sau asociat al hipercolesterolemiei si hipertrigliceridemiei (dislipidemii de tip IIa, IIb, IV, dar si dislipidemii de tip III si V) la pacienti nonresponsivi la terapii dietetice sau alte tipuri de terapii non-medicamentoase. Tratamentul hiperlipoproteinemiei secundare, indicat daca hiperlipoproteinemia persista in ciuda tratamentului efectiv al afectiunii (ex. dislipidemia din diabetul zaharat).

Doze:

Doza recomandata este de 20-80 mg o data/zi, seara.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, insuficienta renala, IH, ciroza biliara, fotosensibilitate sau reactii fototoxice cunoscute in timpul tratamentului cu fibrati sau ketoprofen, copii, sarcina, alaptare.

Atentionari:

IR grava; pacienti cu diabet zaharat; siguranta si eficacitatea adm. la copiii sub 2 ani nu au fost stabilite; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Dureri abdominale, greata, voma, diaree, meteorism, colelitiaza, cresterea transaminazelor serice, eritem, prurit, reactii de fotosensibilitate, cefalee, mialgie difuza, crampe musculare.
Nota pentru articolul «Lipofundin mct/lct 20%, emulsie pt. perfuzii»:1.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate