Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Klacid, granule pentru suspensie orala

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. 200 mg; ct. x 1 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Terapia antiretrovirala combinata pentru tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane (HIV) la adulti si adolescenti peste 12 ani.

Doze:

Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. IH severa.

Atentionari:

Reactiile de hipersensibilitate pot sa apara oricand pe parcursul tratamentului. De aceea se impune o monitorizare atenta a pacientilor, mai ales in primele doua luni de tratament, prin examen clinic la intervale de doua saptamani.

Reactii adverse:

Hipersensibilitate, cu frecventa de aprox. 5%. Se manifesta prin simptome ce pot pune in pericol viata. Anorexie, cefalee, tuse, greata, varsaturi, dureri abdominale, diaree, alopecie, artralgii, dureri musculare, fatigabilitate, febra.
Nota pentru articolul «Klacid, granule pentru suspensie orala»:1.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate